Ziua, ca hoţii! Doi consilieri locali ai opoziţiei acuză

 

Înverşunarea cu care Hurdubae încearcă să acceseze ilegal un împrumut de 300 miliarde lei scoate la suprafaţă, cu trei luni înainte de alegerile locale, o serie de amănunte despre lucrările de proastă calitate executate în ultimii ani la Tecuci.

Ieri, 4 martie 2020, consilierii locali Ionel Leonte – PNL şi Vasilică Mîrza – PMP au fost prezenţi în emisiunea „Atenţie maximă”, la Radio Tecuci.  

„S-a demonstrat că lucrările pe care le-a făcut sunt de proastă calitate, nu au termenele de garanţie şi nu vor atinge termenele de garanţie fără să se facă intervenţii pe ele”, a declarat consilierul local Ionel Leonte.

 „Râsu-plânsu! Să faci zece echipe de pavele care se închid cu o trecere cimentată, cu o plantă care se usucă fără rădăcină. Uitaţi ce înseamnă a folosi spina unui peşte, în loc de una după alta, numărul de parcări s-a diminuat la jumătate. Nişte vase, care când deschizi uşa preferi să parchezi lângă, ca să nu îţi loveşti maşina. De la 1 la 10, nota 5. Calitatea lasă de dorit”, a fost replica consilierului local Vasilică Mîrza referitor la lucrările executate pe Strada Mare.

„Neexistând o echipă profesionistă care să administreze banii oraşului pe lucrări de calitate, ce garanţii vom avea că nu ne vom trezi şi cu cei 300 de miliarde cheltuiţi şi fără infrastructură solidă, completă şi de calitate?”, a întrebat Ionel Leonte.

„Doar dacă se doreşte amanetarea oraşului. Cineva care nu doreşte să restituie împrumutul ar vrea să execute unităţile”, răspunde Vasilică Mîrza, care, revoltat, se întreabă: „Soarta copiilor mei o decide Militici, Cîmpanu, Popa?”.

Să nu uităm că în şedinţa din 3 martie consilierul local Tudor Cîmpanu – PSD a spus: „Întrucât proiectul nr. 2 (referitor la împrumutul de 300 miliarde – n.r.) stârneşe dispute, contestaţii, ameninţări, puşcărie, DNA, ca să nu ne atragem oprobriul public eu propun ca acest vot să fie secret”.

Dacă împrumutul este legal şi în favoarea tecucenilor despre ce oprobriu public poate fi vorba? Un vot secret ar fi însemnat că votau ziua ca hoţii? Sperăm că vom afla de la DNA, fiindcă nici aşa cum s-a votat nu suntem lămuriţi.

 

One thought on “Ziua, ca hoţii! Doi consilieri locali ai opoziţiei acuză

  1. Am înțeles că cei 11 consileri au aprobat și cheltuielile neeligibile din cele două proiecte cu fonduri europene, în sumă de 2- 2,5 miliarde lei vechi, după unele surse. Suma exactă nu se știe decât în cazul unuia dintre proiecte- 85.000 lei (850 milioane lei vechi), pentru cel de al II-lea administrația nu a oferit cifra exactă. Deși consilierii au cerut un raport care să prezinte informații privind modul de cheltuire a acestor bani ( există suspiciuni rezonabile că au fost procurate obiecte uz casnic- televizoare, frigidere, mașini de spălat etc., care au intrat în posesia unor funcționari ai primăriei) administrația nu a dat răspuns acestei solicitări. Având în vedere ca și la Agenția de Mediu trebuiesc plătite 7 miliarde (au blocat conturile), 1, 7 miliarde pentru zilele Tecuciului, 190 de milioane pentru spectacolul de 8 martie etc. administrația va fi nevoită să organizeze o nouă ședință de CL în vederea aprobării unui nou împrumut bancar. Cum ar spune bătrânii, obrazul subțire cu cheltuială se ține.

Comments are closed.