Inpectoratul General pentru Imigrări recomandă utilizarea metodelor de comunicare la distanță în interacțiunea cu instituția

 

În contextul limitării răspândirii infecției cu coronavirus (COVID-19), Inspectoratul General pentru Imigrări reamintește cetățenilor instrumentele de comunicare la distanță și recomandă utilizarea acestora în interacțiunea cu instituția, pentru a evita aglomerarea de persoane în zona activităților de relații cu publicul.

Astfel, pentru depunerea documentelor în vederea reglementării dreptului de ședere a cetățenilor străini în țara noastră, obținerea avizelor de angajare sau detașare, dar și alte operațiuni, Inspectoratul General pentru Imigrări recomandă interacțiunea la distanță prin utilizarea serviciul electronic din aplicaţia portaligi.mai.gov.ro, pentru a evita aglomerarea de persoane în zona activităților de relații cu publicul.

Aplicația poate fi  accesată la următorului link: https://portaligi.mai.gov.ro/portaligi/ .

Cetățenii pot obține informații complete și permanent actualizate privind legislația aplicabilă în domeniul migrației, azilului și integrării persoanelor, prin consultarea paginii de internet a instituției la adresa http://igi.mai.gov.ro/ .

Site-ul public permite utilizarea formularelor online pentru accesul la informațiile de interes public și depunerea petițiilor. De asemenea, pentru transmiterea unor comunicări sau altor informări cetățenii pot utiliza adresa de email sau corespondența poștală.

Totodată, pentru informații cu caracter general sau situații speciale, la nivel central este pus la dispoziția cetățenilor numărul de telefon 021.410.99.40, iar la nivel teritorial datele sunt disponibile în secțiunea Contact a site-ului, accesând următorul link: http://igi.mai.gov.ro/ro/node/contact .

Tot în același context, accesul persoanelor în zona de relații cu publicul se va face în baza documentelor justificative și în limita ghișeelor disponibile.

De asemenea, au fost suspendate vizitele în cadrul centrelor aflate în administrarea instituției și au  fost stabilite mai multe măsuri de prevenire în scopul asigurării protecției persoanelor cazate.

În funcție de evoluția situației la nivel național, Inspectoratul General pentru Imigrări va comunica măsurile dispuse care au în vedere atât protejarea propriului personal, cât și a cetățenilor.

Activitățile de audiență, atât la nivelul aparatului central, cât și la sediile structurilor teritoriale de imigrări, au fost suspendate până la data de 31 martie a.c.

Inspectoratul General pentru Imigrări recomandă cetățenilor străini și europeni aflați pe teritoriul României să ne contacteze pentru orice aspect care intră în competența instituției și să respecte măsurile dispuse de autorități în eforturile de prevenire și combatere a răspândirii noului virus.

 

Biroul Informare și Relații Publice