Spitalul municipal. Prefectul vorbeşte despre ştirile alarmiste apărute la Tecuci – Video

 

În această seară prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, a fost prezent în studioul Rtv Galaţi-Brăila, invitat în emisiunea Punctual, moderată de jurnalistul Aurel Stancu.

Cu această ocazie, Gabriel Avrămescu a explicat ce se va întâmpla la Spitalul de la Tecuci în perioada următoare. Explicaţia vine după ce în municipiul Tecuci au apărut ştiri alarmiste, menite să creeze panică în rândul populaţiei.

Declaraţiile Prefectului Gabriel Avrămescu

Este vorba de câteva planuri de acţiune în lupta cu această epidemie. În judeţul Galaţi prima linie de luptă este Spitalul de boli infecţioase, unde avem un număr suficient de paturi care pot să preia bolnavii de coronavirus, bolnavii confirmaţi. După ce va fi plin acest spital, este pregătit încă un spital.

În cazul în care va apărea o urgenţă medico-chirurgicală, dacă aceşti oameni sunt confirmaţi ca infectaţi cu virusul COVID, ei pot să mai dezvolte şi alte afecţiuni…  Noi trebuie să pregătim spitale-suport pentru aceste intervenţii chirurgicale.

Sunt create două astfel de spitale-suport în care oamenii sunt luaţi din Spitalul de boli infecţioase unde sunt trataţi, duşi într-unul din spitalele-suport din judeţ şi acolo vor fi operaţi.

Unul dintre aceste spitale este Spitalul de la Tecuci. Asta înseamnă că la Tecuci vor ajunge doar urgenţe medico-chirurgicale ale pacienţilor diagnosticaţi cu COVID. E posibil să n-avem niciunul. E posibil ca niciunul dintre cei diagnosticaţi cu COVID să nu aibă nevoie de intervenţie chirurgicală.

A fost o întreagă emoţie provocată, dom’le că nu avem medici, nu avem dotare la spitalul de la Tecuci. Şi această problemă este rezolvată, în sensul că vor fi delegaţi pentru aceste intervenţii medici de la Spitalul Judeţean.

Virusul nu face distincţie că eşti de la Tecuci, că eşti de la Galaţi, toţi suntem români şi toţi trebuie să ne tratăm şi toţi avem aceleaşi drepturi.

Tot ce vor însemna pacienţi care vor avea probleme de sănătate vor fi aduşi de la Tecuci la Galaţi. La Galaţi avem unul dintre cele mai mari spitale regionale, din zona de sud-est. Raţiunea este de a proteja această resursă, să fie oarecum în spatele frontului Spitalul Judeţean de la Galaţi. Fiind protejat Spitalul Judeţean, ceilalţi oameni din judeţ care nu vor fi infectaţi cu coronavirus, vor avea posibilitatea să fie trataţi acolo în condiţii omeneşti. La Galaţi, la Spitalul Judeţean, sunt foarte multe secţii. Spitalul de la Tecuci este tot spitalul Galaţiului.

Aceste patriotisme locale nu fac altceva decât să ne dezbine, să creeze panică în rândul oamenilor. În momentul în care nu li se explică oamenilor că, de fapt, raţiunile sunt ştiinţifice, sunt raţiuni strategice şi noi doar vrem să fructificăm electoral o astfel de situaţie, atunci oamenii aceştia sunt iresponsabili şi nu au ce să caute în funcţiile pe care le ocupă.

Nu este normal ca la nivel local managerul spitalului de la Tecuci să nu fi înţeles ce are de făcut şi să nu fi explicat acolo. Nu e normal.

Mă întreb şi vă întreb, în momentul ăsta pacienţii care sunt suspecţi de coronavirus sunt trataţi cumva la Tecuci? Nu, sunt trataţi la Galaţi, pentru că Centrul este la Galaţi. La Galaţi se iau deciziile şi pentru Tecuci şi pentru Tg Bujor… Este vorba despre decizii strategice. Iar decizia strategică pe care au luat-o specialiştii la Ministerul Sănătăţii a fost ca unul dintre spitalele-suport la Galaţi să fie spitalul de la Tecuci. Nu putem să facem abstracţie de faptul că suntem prinşi într-un mecanism.

Spitalul de la Tecuci a făcut în weekend adresă la Ministerul Sănătăţii că are nevoie de zece ventilatoare mecanice. De ce nu şi le ia din resursele proprii dacă vrea independenţă?  Nu există aşa ceva, suntem toţi parte a unui sistem…

Astăzi am auzit de intenţia unora că ar vrea să protesteze în faţa spitalului de la Tecuci. N-au decât. În momentul de faţă, nerespectarea Ordonanţelor Militare reprezintă fapte de natură penală. N-au decât, dacă ei aşa consideră că trebuie să respecte o autoritate a statului, să respecte un popor şi sănătatea unui popor, n-au decât să protesteze, că nu vor protesta decât două-trei minute, atât.  

 

 

4 thoughts on “Spitalul municipal. Prefectul vorbeşte despre ştirile alarmiste apărute la Tecuci – Video

  1. Astăzi primarul se plânge pe la toate colțurile și cere sprijin de la mediul privat. Ce promitea primarul în urmă cu 4 ani? Aflăm dintr-un comunicat de presă, din 5 septembrie 2016, semnat Viorel Burlacu :.. În cuvântul său, edilul a exprimat dorința ca peste trei ani, când va fi dat în folosință un nou spital, în spațiul fostelor unități militare din Tecuci, să fie dezvelit și un bust în memoria marelui filantrop, politician și primar, Anton Cincu. Conducerea spitalului și reprezentanții principalelor secții medicale au fost invitați la Primărie, de la ora 15, pentru a participa la întâlnirea cu proiectanții viitoarei instituții spitalicești” . Iată, au trecut cei trei ani și în Tecuci nu a fost construit niciun spital nou, iar cel existent ….e vai de mama lui. De altfel, primarul Hurdubae, în cei 4 ani de mandat nu a dus la îndeplinire niciuna dintre promisiuni, cheltuind în mod iresponsabil finanțele orașului. În plus ne-a mai și îndatorat pe 20 de ani.

  2. Dacă mai e cineva pe felie (refuz să cred că au fost angajați numai incompetenți) la spital sau primărie să facă documentațiile necesare pentru dotarea și aprovizionarea spitalului cu aparatura necesară, medicamente și materiale de dezinfecție, pe care să le înainteze guvernului, deoarece aceste cheltuieli vor fi decontate din fondurile primite special de la Uniunea Europeană. Ați hibernat destul, mai faceți și voi ceva, măcar acum în ceasul al 12-lea.

  3. Observ că unele persoane se manifestă violent împotriva prefectului. Insă, din punctul meu de vedere nu au dreptate. Spitalul ,,Anton Cincu” aparține Consiliului Local Tecuci, care ani de zile a ignorat această instituție. S-au mulțumit să pună manageri care si-au urmărit doar propriul interes (este celebru cazul managerului prins în flagrant când primea șpagă), cheltuind banii primiți pe tot felul de contracte ,,oneroase”. Prea puțin le-a păsat de spital, de condițiile oferite pacienților, de dotări etc, și acum vin și cer de la alții. Deci patru ani de zile ai lăsat spitalul de izbeliște și acum veniți și atați prefectul. Prefectul nu are nicio vină că spitalul nu este pregătit. De vină sunt primarul și membrii consiliului local Tecuci, precum și managerul pus de aceștia. Domnule, dacă nu sunteți în stare să gestionați situația, dați-vă demisia, nu vă obligă nimeni să rămâneți pe funcție. A, nu vreți să renunțați la ,,salariile nesimțite”, la ,,combinații”, atunci taceți dracului din gură, nu mai faceți scandal.

  4. Și drepturile unui mort nu le-a acordat eu sunt unul din mulți oameni care am depus cerere de ajutor de înmormântare de un an de zile nu mi s-a aprobat banii ce mi se cuvenea de înmormântare decît o groapă și aia în ultimul moment de speranță.am fost nevoit sa mă înprumut să-mi îngrop mortul

Comments are closed.

error: Content is protected !!