Începând de luni purtarea măştii devine obligatorie în locurile publice din judeţul Galaţi

 

Astăzi, 3 aprilie, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galaţi, a fost luată o măsură importantă pentru protejarea populației în cazul afecțiunilor respiratorii.

Astfel, începând de luni, 6 aprilie, se impune purtarea mijloacelor de protecție a gurii și a nasului în spațiile publice precum spațiile comerciale, piețe, instituții publice, șantiere, etc.

Aceste mijloace sunt menite să îi protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar fără să prezinte simptome.

Nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecție să fie măști medicale. Se pot folosi eșarfe, măști din pânză sau orice alte tipuri de protecție care să acopere nasul și gura.

De asemenea, persoanele din conducerea spațiilor amintite mai sus au obligația să se asigure că angajații sau vizitatorii pun în aplicare măsura CJSU Galați.

 

sursa: Prefectura Galaţi

One thought on “Începând de luni purtarea măştii devine obligatorie în locurile publice din judeţul Galaţi

  1. O fii vreun mahăr care are firmă de distribuție cu astfel de materiale și vrea să facă și omul un ban. Oricum, în Tecuci, nu găsești măști, mănuși și dezinfectant pentru mâini. Poate acestea au să fie puse la dispoziția populației de către primărie. La unele supermaketuri ți se dau mănuși de unică folosință, au fost puse și dozatoare cu dezinfectant, numai la blocuri nu au fost puse și nici nu au fost dezinfectate casa scărilor, nici măcar acolo unde au venit persoane din zona roșie.

Comments are closed.

You cannot copy content of this page