Băgat în carantină după ce a fost surprins în Tecuci, deşi trebuia să se afle în izolare

 

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din județul Galați, a fost introdus de către jandarmi în carantină, după ce nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Cei doi prieteni care îl însoțeau au fost izolați la domiciliu.  

În momentul în care s-a întors din Olanda, prin vama Nădlac II, și i s-a permis intrarea în țară, un tânăr în vârstă de 20 ani, din județul Galați, s-a angajat că va respecta măsura autoizolării la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile.

A doua zi însă, în jurul orei 23, tânărul s-a întâlnit cu doi prieteni din comună și s-au deplasat în municipiul Tecuci.

La ora 23:30 cei trei tineri au fost observați de către jandarmi la un magazin din oraș, iar în momentul în care li s-au cerut documentele, aceștia au prezentat declarația pe proprie răspundere și cartea de identitate.

După verificarea bazei de date cu persoane aflate în izolare, jandarmii au observat că asupra unuia dintre ei este dispusă măsura izolării la domiciliu. Întrebat de ce nu a respectat măsura impusă de autorități și pe care s-a angajat că o va respecta, tânărul a spus că „el este obișnuit să umble mult și s-a plictisit în casă”.

În baza Ordonanței Militare nr. 4/2020, modificată de art. 3 din Ordonanța Militară nr. 5/2020, tânărul a fost introdus în carantină pentru o perioadă de 14 zile, iar toate cheltuielile legate de cazare și masă vor fi suportate de către acesta. Totodată, jandarmii l-au sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 lei.

Asupra celor doi prieteni s-a dispus măsura izolării la domiciliu și au fost sancționați cu amendă în cuantum total de 800 lei.    

 

One thought on “Băgat în carantină după ce a fost surprins în Tecuci, deşi trebuia să se afle în izolare

  1. Județul Galați a ajuns astăzi în primele 5 județe din țară la numărul de persoane infectate cu noul coronavirus. Printre cele 100 de persoane diagnosticate până acum nu știm câte sunt din Tecuci, deoarece nu se comunică numărul de îmbolnăviți pe localități. Din păcate am observat la un supermaket o mare aglomerare de persoane, fără măști, și fără să păstreze distanța între ele. Dacă responsabilii acestor spații comerciale nu opresc la intrare cumpărătorii, aceștia ar trebui ei din proprie inițiativă să nu intre când observă aglomerație. Poate și poliția ar trebui să controleze mai des supermarketurile.

Comments are closed.