Final de mandat: După împrumutul de 300 miliarde, Hurdubae are avizul consilierilor PSD să vândă Tecuciul la bucată

 

Astăzi a avut loc o nouă ședință ordinară a Consiliului local, convocată doar la o săptămână după cea în care un consilier a fost propus spre validare cu forța, chiar dacă se știa că are domiciliul în altă localitate.

Scopul lui Hurdubae era de a-l înlătura pe Ionel Leone din CL, pentru a avea majoritate în aprobarea proiectelor.

I s-a îndeplinit visul lui Hurdubae, acela de vânzare a Tecuciului bucată cu bucată

Pentru azi, 16 iulie, Consiliul local trebuia să voteze aprobarea vânzării terenurilor de la fostele unități militare. După ce a reușit să îndatoreze municipiul pe următorii 20 de ani, contractând o bancă pentru a împrumuta 300 miliarde lei, Hurdubae a considerat că și Tecuciul trebuie sfâșiat în lungi fâșii și scos la mezat.

Au fost prezenți la ședința online și au votat pentru vânzarea terenurilor doar consilierii PSD: Cristinel Mihai Martin, Tudor Cîmpanu, Gina Dumitriu, Niculae Popa, Constantin Doscaș, Constantin Bulhac, Ghiorghi Militici și proaspăt numitul Ionuț Voinea, Cezar Croitoru de la UNPR și Matei Lucian Dragomir de la ALDE.

Consilierii PNL și PMP nu au dorit să participe la această mascaradă de ședință iar Vasile Diaconu nu mai face parte din CL începând de astăzi, conform unui ordin emis de Prefectură, în urma demiterii din partid. Samir Oancă a fost și el absent, pretextând că se află pe drumurile țării.

Așadar, cei zece consilieri care erau online, fiind supravegheați îndeaproape de senatorul Butunoi, au fost  de acord cu vânzarea terenurilor de la UM și cu avizarea împrumutului de 300 miliarde.

Cezar Croitoru a votat alături de ceilalți să nu fie revocat din funcția de vice. Se pare că senatorul i-a stricat planul lui Hurdubae

Singurul proiect care nu a trecut, culmea, fiind inițiat tot de Hurdubae, a fost cel care viza revocarea din funcție a viceprimarului Cezar Croitoru.

Toți cei zece consilieri prezenți au votat împotriva proiectului de revocare a vicelui, probabil la îndemnul senatorului.

Directorii societăților tecucene au primit bonus un an de mandat datorită performanțelor de care au dat dovadă

Cu o oră înainte de începerea ședinței, pe site-ul Primăriei au mai apărut șase proiecte care vizau prelungirea cu încă un an a mandatului directorilor generali și executivi de la Cimitir, Piață, CUP, respectiv a Lilianei Cambanache, Ioniță Florian, Daniel Grosu, Grigore Fărcășanu, Constantin Vîrlănuță.

Ba chiar se stipulează că acești directori merită să mai stea în fruntea societăților deoarece în ultimii ani  „Și-au îndeplinit obligațiile asumate prin contract, acelea de a organiza activitatea societății urmărindu-și și îndeplinindu-și obiectivele și criteriile de performanță stabilite”.

Concluzii

Așadar, la cele douăzeci de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi, nu s-a găsit un consilier  care să comenteze ceva, fiind adoptate pe repede ‘nainte, precum în armată, că doar îl aveau în coaste pe Daniel Butunoi. Nu că ar fi deschis gura înainte pesediștii în CL, dar măcar erau buni la gâlceavă. Doar atât!

Singurul proiect ce nu a trecut a fost cu revocarea funcției de viceprimar, Croitoru rămânând în continuare pe tron.

Consilierul ALDE, Lucian Matei Dragomir votează cot la cot cu PSD deoarece i s-a dat funcția de manager la CUP șefului său de partid, Silviu Paladi.

Cel mai probabil, senatorul PSD dorește cu ardoare vânzarea terenurilor pentru a avea ce toca cu Hurdubae până la final de mandat. Nu a ieșit public timp de 4 ani, și acum vrea să participe la ședințe.

Dragi tecuceni, în urmă cu patru ani ați dat girul unui clan pus doar pe căpătuială. Rezultatele acum se văd: minciuni multe, promisiuni neonorate, lucrări de mântuială, îndatorarea generațiilor următoare și vânzarea pământului străbun. 

 

2 thoughts on “Final de mandat: După împrumutul de 300 miliarde, Hurdubae are avizul consilierilor PSD să vândă Tecuciul la bucată

  1. Cer ca tecucenii să se organizeze, să angajeze un avocat și să acționeze în instanță pe primar și consilierii care au votat împrumutul, deoarece nu a fost făcut cu acordul lor, iar cei 500 de miliarde (împrumutul + dobânzile) să fie plătite de primar și consilieri. Niciun tecucean nu poate fi obligat să plătească pentru afacerile găștii pesediste care conduce vremelnic orașul. De asemenea, vânzarea clădirilor de la fostele unități militare este ilegală. Ea nu se poate reliza în lipsa unui H.G. Prin aceste vânzări, clica încearcă pe ultima sută de metri să ,,albească” banii proveniții din afaceri ilegale.

  2. Tecuceni, mare atenție la noile alegeri! Nu votați listele partidelor pe care vedeți numele celor zece consilieri și al numitului Cătălin Hurdubae!

Comments are closed.