O strategie sortită eşecului. Tecucenii sunt nevoiţi să poarte mască pe caniculă

 

Luna august îi prinde pe locuitorii municipiului Tecuci cu masca la gură. Primarul municipiului a aprobat fără să crâcnească o Hotărâre a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Tecuci, prin care tecucenii, şi nu numai, sunt obligaţi să poarte masca de protecţie, fie la muncă, fie pe anumite străzi.

Ieri, 30 iulie, la Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci erau internați 26 de pacienți infectați cu Covid-19, printre acestea fiind patru asistente medicale, un funcționar de la ANAF şi un judecător. Astăzi, o publicaţie gălăţeană notează că numărul de persoane confirmate cu coronavirus la Tecuci este de 70.

Cum s-a ajuns de la 8 cazuri confirmate la 70 de cazuri nu este greu de înţeles. Pe de o parte am avut un primar care a ştiut mai bine decât DSP Galaţi care sunt măsurile ce trebuie instituite în municipiul nostru. Pe de altă parte au existat tecuceni care nu au luat în serios măsurile instituite de primar pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Cele 70 de cazuri la Tecuci sunt varianta oficială. Câte cazuri sunt cu adevărat doar primarul municipiului Tecuci ştie, însă acesta nu are nici un interes să facă public numărul, oficial pentru că ar alarma populaţia, neoficial pentru că măsurile instituite s-au dovedit un eşec.

Sintagma folosită este „nu dorim să alarmăm inutil populaţia”. Însă, atunci când sunt nevoiţi să stea cu masca la gură, pe o căldură insuportabilă, tecucenii ajung să creadă că alarmarea, chiar şi inutilă, ar fi fost singura soluţie.