Primul pas, prima încălcare a legii

 

Candidatul Gavril își începe campania prin ilegalități

Nici bine nu a început campania electorală, că unul dintre candidați a și încălcat legea. Claudiu Gavril, căci despre el este vorba, a amplasat mai multe bannere în oraș, cu speranța că tecucenii își vor aminti de ele, după patru ani de anonimat. Pe principiul „noaptea ca hoții”, căci nu a întrebat pe nimeni. În cazul de față, fără să aibă autorizațiile necesare de la primărie. Poate fi un aspect banal, dar pentru un candidat care dorește să fie primar este un lucru inacceptabil.

Și mai grav este că, după ce mașinile primăriei i-au dat bannerele jos, Claudiu Gavril a încercat să se victimizeze pe o rețea de socializare, acuzând diferite presiuni și abuzuri și promițând răzbunare. Însă, în mesajul postat, recunoaște cu subiect și predicat că a încălcat legea. „Am depus cereri la Electrica, am plătit taxa de instalare și am informat Primăria despre acest lucru”, scrie Claudiu Gavril.

Numai că, în asemenea situații, Primăria nu se informează, ci se solicită autorizație de amplasare. Cu alte cuvinte, nu este suficient doar să depui o hârtie, ci este nevoie să obții și aprobare.

Grăbit, pentru a mai recupera din timpul pierdut, Claudiu Gavril nu a mai așteptat și a montat bannerele ilegal. De altfel, sursele noastre din Primăria Tecuci ne-au informat că „nu deține nicio autorizație de amplasare”.

În concluzie, asistăm la derapajul grav al unui candidat la Primăria Tecuci, care începe campania electorală prin încălcarea legii. Întrebarea legitimă pe care și-o pun tecucenii este ce garanție au că Claudiu Gavril nu va mai încălca legea? După cum a început, niciuna.