ANM: Ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări valabile începând de astăzi, 25 septembrie, până duminică, 27 septembrie.

Cod Galben

Interval de valabilitate: 25 septembrie, ora 23 – 27 septembrie, ora 6.

În intervalul menționat va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp. Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Vremea se va răci sâmbătă, mai ales în jumătatea de vest a țării, iar duminică și în rest.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării.

Vântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45…60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100…110 km/h. În Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60…80 km/h.

Cod Portocaliu

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 9 – 27 septembrie, ora 3.

În zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.