Sancționați pentru nerespectarea izolării la domiciliu

 

Ieri, 26 octombrie, jandarmii gălățeni au sancționat două persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu. Valoarea amenzilor se ridică la suma de 4.000 lei.

În jurul orei 20, în filtrul de control situat la intrarea în zona de carantină din comuna Ivești s-a prezentat un autoturism în interiorul căruia se afla un bărbat și o femeie, ambii domiciliați în municipiul Tecuci.

Fiind întrebați de către jandarmi despre motivul prezenței în zona de carantină cei doi au spus că au ieșit la plimbare pentru a vedea casele din zonă. Jandarmii le-au comunicat că accesul este restricționat din cauza carantinării zonei, iar în momentul verificării acestora a rezultat că femeia are aplicată măsura izolării la domiciliu, deoarece în data de 15 octombrie a revenit în România, dintr-o zonă roșie.

Femeia, în vârstă de 21 ani, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei și condusă la domiciliul declarat în momentul în care s-a aplicat măsura izolării. La rândul său, bărbatul, în vârstă de 37 ani, a fost îndrumat să contacteze DSP Galați pentru a se informa dacă asupra lui s-a dispus măsura izolării la domiciliu.

La ora 22, în timp ce se deplasa prin liziera situată în vecinătatea zonei carantinate, patrula de jandarmerie aflată în dispozitiv de asigurare a ordinii publice în comuna Ivești a observat un bărbat care încerca să părăsească zona, fără a respecta condițiile legale de ieșire.

Jandarmii l-au oprit, iar după legitimare au constat că bărbatul, în vârstă de 21 ani, domiciliază în cartierul carantinat și intenționa să se deplaseze către drumul național, de unde urma să ajungă în municipiul Craiova.

Tânărul a fost condus la domiciliu și sancționat cu amendă în valoare de 2.000 lei.