Biblioteca municipală: Două funcţionare cărora nu li s-a simţit lipsa se reîntorc pe post

 

Detaşările la care a recurs administraţia PSD scoate la iveală acum, după patru ani, lucruri de neînţeles pentru contribuabilii tecuceni. Se pare că şi Biblioteca municipală va avea nevoie de o nouă organigramă, cea actuală fiind supradimensionată.

În anul 2016, bibliotecara Daniela Ignat a fost detaşată ca purtătoare de cuvânt la Primăria Tecuci. Zilele trecute s-a întors la Bibliotecă pe postul pe care îl ocupa înainte de administraţia PSD.

Pe de altă parte, tot de la Bibliotecă a fost detaşată la Casa de cultură Tecuci, ca manager interimar, Diana Cioclu. Timp de doi ani şi jumătate, cu câteva mici întreruperi, Cioclu a asigurat interimatul instituţiei de cultură tecucene. În curând şi Diana Cioclu va trebui să se întoarcă la Bibliotecă.

Interimatul unei instituţii se face pe cel mult şase luni, după care administraţia este obligată să organizeze concurs pentru funcţia de manager. Dar n-a fost să fie aşa. Administraţia PSD, şi implicit primarul, s-a considerat deasupra legilor, drept pentru care contribuabilii au fost nevoiţi să plătească generos avocaţi pentru procesele interminabile în care a fost angrenată.

Aşadar, administraţia PSD a plecat, iar cele două funcţionare îşi vor relua activitatea la Bibliotecă, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. În acest timp, treziţi ca după un vis urât, contribuabilii tecuceni probabil că se vor întreba care va fi rolul celor două angajate la Bibliotecă.

Aşa cum s-a văzut în ultimii patru ani, Biblioteca poate funcţiona şi fără cele două funcţionare. Este greu de înţeles rostul reîntoarcerii la Bibliotecă în condiţiile în care activităţile instituţiei s-au diminuat din cauza pandemiei iar prezenţa lor nu este necesară. Sunt bani plătiţi în plus, din taxele şi impozitele contribuabililor tecuceni, în dauna secţiunii de dezvoltare.

 

3 thoughts on “Biblioteca municipală: Două funcţionare cărora nu li s-a simţit lipsa se reîntorc pe post

  1. Din bun simț, dar se pare că nu au așa ceva, politrucii puși de Hurdubae la conducerea instituțiilor de cultură, și nu numai, trebuiau să își dea demisia imediat după instalarea noului primar. Banii, ochii dracului, i-au făcut să rămână în continuare. Bașca faptul că circulă zvonuri privind o alianță a PSD-ului cu Gavril în C.L. și acești manageri, ca și cei de la societățile aflate în subordinea C.L., trag nădejde că vor rămâne în continuare pe funcții.

  2. Mi ar fi placut sa scrieti si despre „duamna” Nasie,despre care se stie ca are IQ low level si legaturi stranse si dovedite cu PSD.Insa lumea nu stie ca e prietena cu administratorul publicatiei.
    PS. Pariu ca nu mi se aproba comentariul.

    1. Păi respectiva persoană nu mai lucrează la bibliotecă din luna martie. Manager la această instituție este doamna Grigoraș. Totuși, câtă vreme a fost la conducerea Bobliotecii municipale s-a mai făcut câte ceva, în comparație cu celelalte instituții de cultură din oraș, unde s-au tăiat frunze la câinii.

Comments are closed.

You cannot copy content of this page