Durerea unui manager

 

Un articol publicat în data de 1 noiembrie 2020 a pus pe jar Casa de cultură Tecuci, în special pe managerul acesteia, care şi-a permis să folosească o pagină a unei instituţii pentru a da o replică personală.

Diana Cioclu, menţinută ilegal la conducerea instituţiei de fostul primar PSD, are venituri lunare de 7.336 lei, formate din salariul de bază şi indemnizaţia de hrană, la care se adaugă şi vouchere în valoare de 1.450 lei anual. De când este manager nu a trimis niciodată vreun articol în care să prezinte tecucenilor activităţile pe care le desfăşoară. Acum, este revoltată că tecucenii nu cunosc faptul că instituţia desfăşoară activităţi într-un cerc restrâns despre care au aflat doar participanţii.

De la venirea noului primar, managerul Casei de cultură se află în concediu. Din concediu, folosind pagina instituţiei tecucene în scop personal, managerul publică un aşa-zis drept la replică. Dacă ni l-ar fi trimis nouă l-am fi publicat cu mare plăcere, pentru că e păcat să ne distrăm numai noi, sau doar un cerc restrâns, atâta timp cât se poate distra întreaga comunitate tecuceană pe marginea unor elucubraţii izvorâte dintr-un dolce far niente.

Într-o postare de 700 de cuvinte, Cioclu a ţinut să dea replica atât nouă cât şi autorului acelui articol. Asta înseamnă 87 de cuvinte pe zi, plus încă patru într-una dintre aceste zile, fără să putem spune cu precizie în care. Atunci când nu poţi să scrii mai mult de 100 de cuvinte pe zi, este evident de ce unii trebuie să facă presă iar alţii să se mulţumească cu funcţia de manager.

Referitor la presa pe care o facem noi, aşa „pseudo” cum este, aceasta a avut doar luna trecută 239.507 cititori. La 104 postări înseamnă că a fost o medie de aproape 2.303 cititori per articol. Desigur, unele dintre ele au fost mai citite decât altele, dar, cu siguranţă, printre acestea nu se afla niciun articol referitor la activităţile Casei de cultură. Nu se află pentru că nu ne-a fost trimis, aşa cum nici dreptul la replică nu ne-a fost trimis.

E mai uşor să te plângi pe pagina instituţiei că nu eşti băgat în seamă de nişte anonimi decât să trimiţi materiale informative despre activităţile pe care le desfăşori. La acest nivel a ajuns în administraţia PSD o instituţie, altădată respectabilă, cum este Casa de cultură.

 

 

N.R. – Articolul respectiv a fost scris şi trimis spre publicare de către prof. Ionel Necula

 

2 thoughts on “Durerea unui manager

  1. Adevărul este că de aproape 9 luni activitatea culturală desfășurată de cele 3 instituții subvenționate de Consiliul Local este aproape inexistentă. O manifestare la muzeu și una a Cenaclului literar, desfășurată la Teatrul de vară, este tot ce s-a făcut în oraș în această perioadă. Este adevărat că au fost și referenți la Casa de Cultură, care au propus desfășurarea de activități (cu respectarea normelor sanitare) pe scena din parcul de pe bulevard, însă nu au fost aprobate de doamna manager și de fostul primar. În această situație nu înțeleg rostul acestui drept la replică. Demisia, doamnă!

  2. Cine este aceasta doamna, Cioclu? Ce functie (i)legala are ca sa murdareasca pagina unei institutii respectabile, odata, la nivel national, prin drept la replica? Rusinos!

Comments are closed.