Dezmăţul administraţiei PSD începe să iasă la suprafaţă. Servicii de telefonie de aproape 350.000 euro

 

Prin programul „Școala de Acasă”, Guvernul acordă tablete elevilor care nu au resurse și nici acces la internet pentru a învăța de acasă. Astfel, un număr de 250.000 tablete au ajuns sau urmează să ajungă la elevii fără posibilităţi materiale. Dispozitive intră în inventarul unității școlare unde învață elevii ce le primesc, iar ele vor fi date pe baza unui contract de comodat, pe un an, cu posibilitatea prelungirii acestuia până la finalizarea studiilor în unitatea respectivă.

Aflând despre acest proiect, administraţia PSD a furat startul şi fără să ţină cont de metodologia stabilită de Guvern a distribuit peste 400 de tablete în municipiul Tecuci.

Mai precis, Hurdubae şi echipa PSD au contractat servicii de telefonie în valoare de 66.024,41 lei pe lună, peste 13.000 euro, pentru următorii doi ani. În aceşti doi ani, municipalitatea va plăti abonamente de 1.584.586 lei, sau 323.385 euro. Prin acest contract au fost distribuite 450 tablete, peste 30 telefoane de ultimă generaţie, huse şi accesorii, precum şi baterii externe. Concret, în acest moment există mai multe abonamente decât personalul angajat.

Distribuirea tabletelor s-a făcut pe criterii cunoscute doar de administraţia PSD. În presă a ajuns doar cazul unui elev tecucean care nu a primit tabletă fiindcă părinţii aveau altă opţiune politică decât PSD.

În contextul în care angajaţii Primăriei Tecuci şi ai societăţilor aflate în subordinea Consiliului local au telefoane proprii cu convorbiri nelimitate, este discutabil semnarea unui contract de aproape 350.000 de euro pentru servicii de telefonie.

Aşteptăm ca în acest caz să fie luate măsurile legale, iar cei responsabili să plătească.

 

One thought on “Dezmăţul administraţiei PSD începe să iasă la suprafaţă. Servicii de telefonie de aproape 350.000 euro

  1. Aceste cheltuieli nu erau posibile fără votul consilierilor din Consiliu Local. Chiar zilele trecute primăria a trebuit să plătească 500 de milioane de lei vechi pentru un contract de consultanță încheiat de C.U.P. Tecuci și aprobat de consilieri din fostul C.L. De amintit faptul că în urmă cu mai multe luni același C.U.P. a mai plătit 500 de milioane unei firme pentru a urmării legislația în domeniul achizițiilor publice. Asemenea ,,sifonări” a banilor publici nu erau posibile fără votul consilierilor PSD, PMP și ALDE din fostul consiliu. Noua conducere trebuie să facă toate demersurile legale pentru a recupera acești bani de la respectivii consilieri.
    P.S.
    Să nu uităm și mașinuțele la preț de elicopter, pentru care același C.U.P. (în mandatul primarului Hurdubae) a făcut un împrumut în bancă de 9 miliarde de lei. Și ne mai mirăm de ce în Tecuci se plătește cea mai mare taxă de salubritate.

Comments are closed.