Vreau să fiu jandarm!

 

Jandarmii gălățeni s-au întâlnit cu elevii unui colegiu, prin intermediul aplicațiilor online. Temele discutate au vizat alegerea carierei de jandarm.

Dat fiind contextul epidemiologic actual, la invitația dirigintelui clasei, jandarmii gălățeni au participat la ora de dirigenție ținută în sistem online cu elevii unei clase de a XII-a de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Tecuci.

Pe durata unei ore, elevii tecuceni au aflat care sunt criteriile generale de admitere în instituțiile militare de învățământ pentru formarea ofițerilor, maiștrilor militari și a subofițerilor de jandarmi, dar și beneficiile cât și riscurile acestei meserii.

Întrucât ora a fost un dialog între jandarmi și elevi, cele mai adresate întrebări au vizat modalitatea de admitere la Academia de Poliție „Al.I. Cuza”, durata de pregătire și posibilitatea continuării studiilor prin formele de masterat și doctorat. Astfel, au fost prezentate oportunitățile evoluției profesionale pentru un jandarm care își continuă studiile, pe domeniul său de activitate, în acest sens fiind oferite exemple concrete ce țin de Ghidul carierei militare.

Această întâlnire a fost o experiență unică și pentru noi, iar pe viitor suntem deschiși și la alte asemenea invitații.

 

IJJ Galați