Elevii claselor terminale pot participa fizic la cursuri chiar dacă localitatea se află în scenariul roşu. Cu o condiţie

 

Vineri, 5 martie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o Hotărâre prin care elevii claselor terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, pot participa fizic la cursuri. Condiţia este ca în localitatea respectivă incidenţa cazurilor de coronavirus să nu depăşească 6/1.000 locuitori.

„Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților / instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori”, se arată la Art. 3 din respectiva Hotărâre.

Măsura a fost adoptată ținând cont de propunerea Ministerului Educației și Cercetării, în sensul creării cadrului legal care să permită elevilor din clasele terminale participarea la școală cu prezența fizică, inclusiv în scenariul roșu.