Verificarea respectării măsurilor adoptate pentru combaterea coronavirusului

 

Duminică, 28 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, de pe raza județului Galați, dar și în mijloacele de transport în comun.

În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, peste 2.200 de persoane și 164 de societăți comerciale.

Totodată, polițiștii au controlat  163 de locații (restaurante / terase, parcuri / locuri de joacă, etc.), precum și 235 de mijloace de transport persoane.

Au fost aplicate 203 sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.200 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu COVID – 19.

Intervențiile în sistem integrat vor continua și în perioada următoare, principalul obiectiv al acestora reprezentându-l siguranța cetățenilor.