Dr. Dinu: „Sunt ca o lumânare care m-am aprins la ambele capete”

 

Dr. Constantin Dinu, managerul spitalului „Anton Cincu” Tecuci a avut amabilitatea să ne informeze în legătură cu planurile sale privind unitatea sanitară pe care o conduce. Vă prezentăm o parte dintre aceste planuri.

„Dincolo de CPU, către Cuza Vodă, este un loc destul de mare în curtea spitalului şi pot să îl ocup cu o clădire care să fie de la stradă până în spate, clădire care să aibă subsol, parter şi un etaj, dar să fie foarte lungă. Printr-un loc vor intra la Chirurgie, prin alt loc la Boli interne, prin alt loc la Pediatrie”, a declarat Dr. Dinu.

Managerul Spitalului a precizat că în noua clădire se va putea intra prin locuri diferite, dar va avea comunicare şi înăuntru, unde se poate trece dintr-o secţie în alta. În momentul în care este pandemie se închid uşile din interior, iar toată circulaţia se va face pe afară.

Dr. Constantin Dinu: „Avem nişte proiecte europene pe care urmează să le accesăm, pentru Avertizare de incendiu şi gaze medicale – oxigen, în valoare de 100.000 euro, precum şi Reabilitare reţele electrice şi gaze medicale.

Toată instalaţia noastră electrică trebuie refăcută, pentru că nu a fost proiectată să ducă atâţia consumatori. Mă refer în special la ventilatoarele care consumă energie, chiar şi concentratoarele de oxigen”.

Este un proiect în valoare de 1,5 milioane euro. Prin acest proiect se intenţionează instalarea unei reţele de cupru medical care să transporte oxigenul peste tot unde este nevoie de oxigen.

 „Un proiect mai îndepărtat, dar deja firma de consultanţă a venit cu un arhitect, a mers în tot spitalul, a văzut tot şi a spus <Totul trebuie dărâmat. Nu merită nimic păstrat. Facem în partea asta o clădire nouă şi mutăm Ginecologia, Neonatologia, Maternitatea, Chirurgia, Ortopedia, Blocul operator, ATI, Medicala>. Mutăm totul în această clădire nouă. Practic e un spital nou”, a menţionat Dr. Constantin Dinu.

În mandatul său, managerul Spitalului „Anton Cincu” intenţionează să facă toate demersurile necesare ca să intre în linie dreaptă cu acest proiect mare de clădire nouă şi probabil că va reuşi să facă şi licitaţia pentru construirea acestei clădiri.

„Mă cheltuiesc pe mine, sunt ca o lumânare care m-am aprins la ambele capete. E stresul foarte mare”, a mai spus Dr. Constantin Dinu, vorbind despre programul zilnic căruia trebuie să îi facă faţă în virtutea funcţiei pe care o ocupă.

 

One thought on “Dr. Dinu: „Sunt ca o lumânare care m-am aprins la ambele capete””

  1. Felicitări doctorului Dinu pentru iniativa și angajarea la un asemenea proiect maret, de suflet!
    Asa ar trebui sa facă mulți doctori cărora le pasa de oameni și ar fi trebuit de mult!
    Dar, niciodată nu este prea tarziu!

    Succes! Înainte!
    Suciu Gabriela

Comments are closed.