Poliţia locală la datorie

 

Sâmbătă, 17 aprilie 2021, în jurul orei 8, Poliţia locală Tecuci era sesizată de faptul că C.A., persoană cu probleme psihice, a părăsit Spitalul municipal într-o direcție necunoscută.

Patrulele de serviciu au pornit în căutarea acestuia și l-au găsit pe str. Cuza Vodă, în pijamale și desculț. Pacientul a fost predat personalului sanitar.

În aceeaşi zi, la ora 21, în parcarea de la Lidl, F.M. din Tecuci și M.I. din Movileni, au vrut să arate ce au învățat la școala de șoferi.

Fără să țină seama de celelalte autoturisme prezente și de persoanele aflate de față, au început să-și arate abilitățile. Acestea nu au fost însă și pe placul polițiștilor locali, care le-au oferit câte un proces verbal de sancționare – amendă 2.000 lei.

Luni, 19 aprilie, la ora 23, un apel sesizează Poliţia locală că la intersecția str. Transilvaniei cu Bdul Victoriei, o persoană de sex masculin tulbură liniștea publică. Patrula care s-a deplasat la fața locului, a constatat că este vorba despre M.A., persoană fără adăpost, cunoscut „locatar” al Parcului central.

Acesta era în stare de ebrietate, iar la vederea echipajului de pe ambulanță a devenit recalcitrant, refuzând să meargă la spital. A fost nevoie de intervenția hotărâtă a polițiștilor locali pentru a-l încătușa și a-l însoți la spital, de unde, datorită antecedentelor sale, violente în ultima perioadă, a fost trimis la spitalul județean, secția psihiatrie.

În aceeaşi zi, la ora 23.40, s-a primit un alt apel pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, de această dată  în zona Kligor.

Polițiștii locali s-au întâlnit la locație cu „cunoștințe” mai vechi, A.C., D.M., D.N. și C.I., toți din Tecuci, recunoscute pentru astfel de manifestări. După ce au liniștit spiritele și le-au îndepărtat din zonă, indicându-le să meargă spre domiciliile lor, acestora li s-au întocmit procese verbale de sancționare, atât pentru tulburarea liniștii publice, cât și pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a pandemiei cu virusul COVID-19.

Marţi, 20 aprilie, la ora 9.30, patrula care supraveghea activitatea din Piața centrală a observat doi tineri care încercau să vândă o trusă de șurubelnițe.

Având un comportament suspect, cei doi tineri au fost legitimați. B.M. și G.C.V., ambii în vârstă de 17 ani,  au fost apoi întrebați de proveniența trusei. Aceștia au recunoscut cu greu că în noaptea precedentă, în zona blocurilor AG au încercat portierele mai multor mașini, căutându-le pe cele uitate deschise. Acolo unde au deschis portierele au luat, spre vânzare, tot ce au găsit.

Cei doi au fost predați organelor de cercetare pentru continuarea cercetărilor.

În aceeaşi zi, la ora 10.30, un apel la dispecerat sesizează că pe str. Unirii se află o mașină cu motorul pornit, iar bărbatul de la volan nu dă semne de viață.

Polițiștii locali ajunși la fața locului au constatat realitatea celor sesizate, au oprit motorul mașinii, au anunțat organele în drept, precum și soția celui aflat la volan. Din nefericire, echipajul ambulanței a constatat decesul acestuia.

În aceeaşi zi, la ora 11.30, Poliţia locală primeşte un alt apel. La un bloc situat pe str. Andrei Șaguna un bărbat deranjează ordinea și liniștea publică.

Patrula s-a deplasat imediat la adresa indicată, unde l-au găsit pe F.D. din Jud. Vaslui, persoană fără adăpost, aflat sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost îndepărtat din zonă și îndrumat spre gară pentru a pleca acasă.

Mai multe detalii despre activitatea poliţiştilor locali tecuceni puteţi afla accesând Poliţia locală Tecuci.