Recital cameral la Ateneul tecucean

 

În data de 8 mai, ora 18, la Ateneul din Tecuci va avea loc Recitalul cameral pentru violoncel și pian „Stradivarius cello / Pagini muzicale celebre”. Recitalul va fi susținut de pianista Andreea Bratu și violoncelistul Gheorghiță Tănase.

Programul propus de artiști va cuprinde piese din repertoriul compozitorilor L.V. Beethoven, Piotr Ilici Ceaikovski, Sigismund Toduța, C-tin Dimitrescu, Ciprian Porumbescu, Alexander Grigori Arutiunian.

Andrea Bratu – pianist și profesor de pian

Pianista Andreea Bratu a absolvit Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti fiind licenţiată a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (2001) la clasa de pian a prof. univ. dr. Sandu Sandrin şi clasa de muzică de cameră a prof. univ. dr. Şerban Dimitrie Soreanu.

Din 2005 desfăşoară o constantă activitate didactică și de cercetare în domeniu (Pian și Muzicologie în Interpretare Muzicală) ca lector doctor universitar al Facultăţii de Arte – Universitatea de Stat „Ovidius” din Constanţa, profilul Muzică, obţinând titlul de doctor în Muzică cu Magna cum Laudae la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (2010).

Obține în 2011, Premiul I al secțiunii Simpozionului Internațional „Disponibilitatea Creativă” de Cultură și Artă organizat de Universitatea „Al.I. Cuza” din Iași în România, studii, participări la conferințe și congrese academice naționale și internaționale. Multiple premii naţionale cu elevii îndrumaţi în cadrul concursurilor de pian.

Ghiorghiță Tănase – solist violoncelist

Solist instrumentist al Teatrului „Oleg Danovski” din 1996 și membru fondator al cvartetului Opera, alături de care a întreprins turnee în Olanda, Germania, Franța și Italia, Ghiorghiță Tănase este laureat al Festivalului Republican de Muzică de la Timișoara din 1977. El și-a adjudecat Premiul I al concursului, locul al II-lea fiind ocupat de Marin Cazacu, unul dintre cei mai cunoscuți violonceliști români contemporan.

Pe 14 octombrie 2015, violoncelistul constănțean a susținut un recital la Varna City Art Gallery, în cadrul proiectului „European Music Academy Varna”, fiind acompaniat de pianistul bulgar Dimiter Boianov. Pe 4 noiembrie a avut un nou recital, de această dată în fața publicului de acasă, acompaniamentul fiind asigurat de Andrada Ștefan.

Pe 4 martie 2016, Ghiorghiță Tănase și-a încheiat cariera solistică prin Concertul în Re major pentru violoncel şi orchestră, de Joseph Haydn, sub bagheta tânărului dirijor american Andrew Neer.

De-a lungul carierei, violoncelistul a efectuat înregistrări pentru posturile locale și naționale de radio și televiziune.