Reorganizarea societăţilor conduce la economii de un milion de lei anual

 

În conferinţa de presă susţinută ieri, 7 mai la sala Studio a Casei de cultură Tecuci, primarul Lucian Costin a scos în evidenţă blocajul instituit la nivel de municipiu de către cei care nu îşi doresc dezvoltarea oraşului.  

Edilul a vorbit despre reorganizarea societăţilor tecucene, reorganizare cerută de întreaga societate: „După şase luni în care am analizat şi am urmărit ce se întâmplă în aceste societăţi, vreau să vă spun că aceste societăţi sunt găuri negre prin care banii publici se scurg în multe buzunare”.

Primarul a arătat că aceasta este, de fapt, una dintre mizele celor de la Uniunea Independentă pentru Tecuci şi PSD, respectiv păstrarea controlului acestor societăţi de unde ei şi consilierii să aibă anumite avantaje. Lucian Costin a reamintit că aceste societăţi din subordinea Consiliului local sunt conduse de oamenii pe care fosta echipă de la PSD i-a susţinut. Astăzi, în continuare, sunt în aceste societăţi şi nu fac altceva decât să răspundă la comenzi politice.

„Sunt obstrucţionat din toate părţile de aceşti directori numiţi politic de PSD pentru că nu vor să-şi facă treaba. Le-am explicat şi o să le explic în continuare că atâta timp cât voi fi la Primărie nu voi plăti niciodată nemunca.

Vă dau un exemplu. La Administrarea Cimitirelor şi Spaţiilor Verzi, acolo unde lucrează peste 110 oameni, unde noi, Primăria, achităm salarii, achităm facturi lună de lună, plătim, de fapt, statul la stat.

Nu este posibil ca 110 oameni, la nivel de societate Administrarea Cimitirelor şi Spaţiilor Verzi, să nu fie în stare astăzi să taie gazonul din parcuri, să taie iarba din Cimitir, pentru că aşa au primit ordin de la partid, să-i pună beţe în roate primarului”, a menţionat edilul.

În declaraţiile sale, primarul tecucean a subliniat faptul că este o ruşine ceea ce se întâmplă şi că nu va lăsa lucrurile să funcţioneze aşa.

„Şurubul se va strânge, dragi tecuceni. Această societate va dispărea, o voi închide. Voi transfera parte din angajaţi în subordinea Primăriei, iar economia pe care o estimăm, din primele calcule, se ridică la peste un milion de lei anual.”

Edilul a ţinut să reamintească faptul că marea problemă cu care ne confruntăm sunt drumurile, drumuri ce sunt într-o stare jalnică. Din economia făcută în urma reorganizării, primarul a estimat că în cei trei ani şi jumătate de mandat vor putea fi asfaltaţi aproximativ 10 km.

„Vreau să vă mai dau un exemplu. Compania de Utilităţi Publice, cea care în această iarna a intervenit după două, trei zile pentru deszăpezire. Un dezastru. Am cerut la acel moment demisia directorului în funcţie. Ce credeţi că s-a întâmplat? Absolut nimic, pentru că are susţinerea PSD, mai nou are susţinerea celor de la Uniunea Independentă”, a subliniat edilul tecucean.

Primarul a arătat că aceşti oameni nu lucrează în beneficiul tecucenilor, aceşti oameni lucrează pentru ei şi pentru firmele de casă.

„Planul de reorganizare îl voi prezenta la sfârşitul acestei luni, cel mai târziu în luna iunie. Mă aştept ca de această dată, consilierii locali, de la PSD, de la UIPT, să arate tecucenilor că sunt cu tecucenii şi ţin cu tecucenii şi să voteze aceste reorganizări. Pentru că aşa ceva nu se mai poate”, a conchis primarul Lucian Costin.  

  

2 thoughts on “Reorganizarea societăţilor conduce la economii de un milion de lei anual

  1. Claudiu Gavril susține pe pagina sa de socializare că nu votează bugetul deoarece primarul are interese personale in vanzarea terenurilor de la fostele unitati militare. Dar, să vedem cum stau lucrurile in realitate.După ce în Consiliul local Tecuci consilierii P.S.D. au votat în favoarea vânzări terenurilor de la fosta unitate militară, la Primăria Tecuci s-a desfăşurat licitaţia de vânzare pentru 2.856 mp construcţie şi 24.626 mp teren de la fostele unități militare. În urma licitaţiei au fost vândute 1.596 mp construcţie şi 4.030 mp teren. La solicitarea ziarului ,,Tecucean”, Primăria Tecuci a comunicat faptul că în 18 august a fost adjudecat prin licitaţie imobilul Pavilion K, format din 750 mp construcţie şi 971 mp teren, de către S.C. Furtuntec S.R.L. Tecuci pentru o valoare de 778.000 lei fără TVA. De asemenea, Pavilionul A1, alcătuit din 846 mp construcţie şi 3.059 mp teren, a fost adjudecat de către Green World Eco S.R.L,. din comuna Munteni, jud. Galaţi, pentru suma de 231.500 euro fără TVA.
    Cred că ar trebui făcută o nouă adresă la Primărie, pt. a afla dacă e adevărat că fostul primar a cheltuit acești bani, care acum trebuie să fie restituiți deoarece Tribunalul a declarat vânzarea ilegală.

  2. Aveti dreptate d-le primar.Teoretic.Practic ce puteti face la acest moment dar si pe viitor?Sa cadeti „la pace” si sa impartiti „ciolanul”.Asa veti ajunge sa faceti.Sa fim seriosi.Si in PNL foamea e mare.Eu astept sincer
    sa schimbati ceva la aceste societati, astfel ca si specialistii din interior sa poata accede la functiile pentru care au pregatire si experienta.Sa nu vina iar sefi numiti politic.Va „bagati”?.Am avut discutii cu dvs despre aceste probleme.Dar experienta imi spune ca si dvs. veti fi obligat sa puneti tot directori(sefi birou, de serviciu..) asemenea celor pusi de PSD.Dati un exemplu si restructurati ceea ce aveti acum direct in subordine.Primaria.Sunt curios si astept cu nerabdare sa vad restructurate birourile si serviciile din primarie.Am auzit ca si dvs aveti un bugetar care i-a „rasarit”o grinda in plus la autorizatia de constructie.

Comments are closed.

error: Content is protected !!