Incidenţa Cazurilor de Covid. Scenarii în unităţile de învăţământ ale judeţului Galaţi

 

DSP informează că în judeţul Galaţi nu mai există localităţi în scenariul roşu, iar nouă comune se află în scenariul galben.

În Municipiul Tecuci au mai rămas 30 de cazuri, iar incidenţa calculată în ultimele 14 zile este de 0.63 la mia de locuitori. Tecuciul se află în scenariul verde.

Pe de altă parte, mâine, 10 mai 2021, elevii din ani terminali revin la școală. Sunt elevii claselor a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și ultima clasă din învățământul profesional.

În cazul unităţilor de învăţământ sunt luate în considerare două scenarii. Scenariul 1 se aplică atunci când incidenţa cazurilor de coronavirus este mai mică de 1, iar scenariul 2 atunci când incidenţa este mai mare de 1 la mia de locuitori. Indiferent de scenariu, elevii claselor terminale vor fi prezenţi fizic la şcoală.

Astfel, în scenariul 1 se află comunele: Pechea, Slobozia Conachi, Bălăşeşti, Priponeşti, Matca, Ghidigeni, Smârdan, Lieşti, Ţepu, Schela, Smulţi, Drăguşeni, Brăhăşeşti, Rădeşti, Braniştea, Tuluceşti, Măstăcani, Bereşti-Meria, Poiana, Valea Mărului, Frumuşiţa. Fundeni, Bălăbăneşti, Băneasa, Corni, Vânători, Umbrăreşti, Cuza Vodă, Şendreni, Cavadineşti, Folteşti, Cosmeşti, Piscu, Cudalbi, Munteni, Iveşti, Barcea, Corod, Costache Negri, Drăgăneşti, Griviţa, Jorăşti, Movileni, Nicoreşti, Scânteieşti, Suhurlui, Tudor Vladimirescu, Vlădeşti, oraşele Bereşti, Târgu Bujor şi Municipiul Tecuci.

În scenariul 2 regăsim comunele: Buciumeni, Vârlezi, Cerţeşti, Suceveni, Rediu, Băleni, Nămoloasa, Cuca, Oancea, Gohor, Independenţa, Fârţăneşti, Negrileşti şi Municipiul Galaţi.

Incidenţa cazurilor de coronavirus în localităţile judeţului Galaţi poate fi consultată AICI.

 

error: Content is protected !!