Eveniment la ceas aniversar: Ionel Necula, o viaţă dedicată literaturii

 

Primăria Municipiului Tecuci şi Biblioteca „Ştefan Petică” organizează miercuri, 12 mai, de la ora 12, evenimentul „Portret de scriitor – Ionel Necula, o viaţă dedicată literaturii”.

Manifestarea va avea loc la Sala Ateneu a Fundaţiei Pelin şi va fi moderată de prof. Vasile Ghica. Invitat, Dumitru Brăneanu, preşedinte al Uniunii Scriitorilor, filiala Bacău.

Scriitorul Ionel Necula s-a născut la 12 mai 1940, în comuna  Liești, din județul Galați, fiu al țăranilor răzești, Ion și Elena. Urmează cele 7 clase elementare la Liești, apoi liceul la Tecuci.

În anul 1970 absolvă Facultatea de Filosofie din București și își susține examenul de diplomă cu o lucrare despre „Filosofia cunoașterii la Lucian Blaga” personalitate care îi va rămâne un reper în viață și activitatea tânărului, pe atunci, Ionel Necula.

Ionel Necula lucrează o perioadă în învățământ, apoi la Casa de cultură, de unde se va pensiona în anul 2000. Din anul 2005 este membru al USR. 

Privind titlurile lucrărilor publicate de scriitorul Ionel Necula, ești total impresionat de numărul acestora.

Începând cu prima carte realizată – „Cioran, scepticul nemântuitˮ, apărută în anul 1995 și până la „Crochiuri – volumul II – Secvențe dintr-o viață anonimăˮ realizată în anul 2019, numărăm 64 de apariții. Dacă adăugăm și „Uricar la poarta Moldovei de jos – volumul 12ˮ apărut tot în anul 2019, ne dăm seama că avem în față o mare personalitate.

Ionel Necula este Cetățean de Onoare al Comunei Liești dar și al Municipiului Tecuci. Pentru toate acestea, noi, cei care suntem contemporani cu acest mare nume, trebuie să fim mândri că îl avem în mijlocul nostru. Este foarte bine cunoscut atât în Focșani, Bârlad, Tecuci, Galați, Iași, cât și în alte localități.

Miercuri, 12 mai, Ionel Necula împlineşte vârsta de 81 de ani. La mulți ani Maestre!

 

error: Content is protected !!