Tecuci – Un oraş rămas pradă intereselor

 

Compania de Utilităţi Publice şi Administraţia Cimitirelor şi a Spaţiilor Verzi sunt două societăţi aflate sub tutela Consiliului local Tecuci. Prima societate are ca obiect principal de activitate colectarea deşeurilor nepericuloase, iar cea de-a doua întreţinere peisagistică.

După modificări şi remodificări, cele două societăţi se regăsesc în forma actuală din data de 28 februarie 2018 în urma unor hotărâri ale Consiliului local Tecuci. În ultimii trei ani, conducerile societăţilor au fost schimbate în funcţie de interesele din Consiliul local.

Astăzi, 10 mai 2021, se impune o schimbare la cele două societăţi, de această dată nu datorită intereselor din Consiliul local Tecuci, ci din cauza dezinteresului dovedit de conducerile societăţilor în gestionarea lucrărilor care le revin. Acest lucru este greu de realizat atâta timp cât interesele unor consilieri sunt mână în mână cu dezinteresul directorilor de la CUP şi Administraţia Cimitirelor şi a Spaţiilor Verzi.

Bălării, ierburi cât casa, printre blocuri şi pe străzi, gunoi neridicat. Este ceea ce am surprins ieri în multe zone ale oraşului.

Chiar dacă cineva este plătit pentru a tăia ierburile, iar altcineva pentru a colecta gunoiul din oraş, cele două activităţi sunt scăpate de sub control. Acesta este un semn clar că cele două societăţi încasează ilegal bani din taxele şi impozitele tecucenilor.

Nouă nu ne rămâne decât să aflăm ce măsuri are de gând Consiliul local să ia în privinţa dezastrului menţinut de societăţile aflate sub tutela sa.

 

 

One thought on “Tecuci – Un oraş rămas pradă intereselor

  1. Frumos articol.Corect partial.Eu cred ca interesul unor consilieri este mana in mana cu INTERESUL(si nu dezinteresul) unor directori.De exemplu(pentru astazi):
    -Care e interesul directorului de la CUP?Intelectualul.Interesul lui e sa-i arate primarului cat e de destept.Dupa ce a scapat de unii cu experienta, dar care il incurcau, fortandu-i sa-si dea demisia, s-a inconjurat de unii care sa-i cante in struna.Ce organigrama, ce concurs pentru ocuparea posturilor vacante, cand un intelectual ca el, a putut sa ajunga maresal.Vorba lui Napoleon-”fiecare ins poartă în raniță un baston de director”.Ce activitate de colectare programata si respectata, ce curatenie pe la ghene.Interesul e sa arate cat de destept e el si cat de prosti sunt altii.Sa arate cum conduce el cu o mana forte si ar putea conduce si mai bine daca ar avea 100% putere de decizie.Il mai incurca unii de la monitorizare din primarie, dar ii va izbandi si pe ei.Dupa kitsch-ul cu florile plantate in societate, maine, poimaine va putea fi concomitent si director(musai general sau maresal) la Zone Verzi.Intrebarea este:ce poate face primarul?

Comments are closed.