Hramul Mănăstirii „Sfânta Treime” de la Buciumeni – Foto

 

Astăzi, la ceas de sărbătoare, cu mic, cu mare, credincioșii au luat calea Mănăstirii Sfânta Treime situată în codrii din pădurea Buciumeni. Chiar dacă oprirea autoturismelor s-a făcut la ieșirea din sat, nimic nu i-a împiedicat pe credincioşi să străbată la pas câțiva kilometri pentru a ajunge în acest minunat locaș.

 Tradiţiile sihăstreşti ale acestor locuri, cadrul natural deosebit, oaza de frumusețe, fac din Mănăstirea Buciumeni un punct de pelerinaj pentru credincioşi în toate perioadele anului, dar a doua zi de Rusalii mulţi vin pentru Hramul mănăstirii ortodoxe cu numele Sfânta Treime.

Anual, în ziua de Hram se organizează pelerinaje, mare parte dintre ei fiind tineri, elevi din toate liceele Eparhiei și toți preoții din protopopiatele Eparhiei, dar şi cetățeni din toate colțurile județului care participă la liturghie și la discuţiile duhovniceşti purtate în jurul altarului din pădure.

Chiar dacă ploile au fost nelipsite în ultimul timp, astăzi, 21 iunie, a fost timp favorabil pelerinajului, fiind prezenți destui de mulți credincioși la mănăstirea Buciumenilor.

 ÎPS Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos, a reușit, ca de fiecare dată să fie alături de populație, manifestarea fiind deja consacrată ca un festival anual al tinerilor creştini din regiune.

Se spune pe bună dreptate că „Mănăstirea este situată într-o mirifică vatră pustnicească, bogată în vechi mărturii de viață creștină românească, pierdută parcă în mijlocul codrilor seculari stăpâniți, altădată, de cei care-și vesteau prin bucium (de aici și denumirea codrilor înconjurători și a mănăstirii) bucuria și durerea, Mănăstirea Buciumeni își trage seva istoriei din negura vremii”.

 Sute de tineri din județele Eparhiei, de ziua Hramului Sf. Treimi iau parte la slujbă apoi intră în dialog cu preoții pe diverse teme de credință, morală și cultură.

Polițiștii și 30 de jandarmi gălățeni au asigurat buna desfășurare a evenimentului.

Mănăstirea este situată într-un loc divin, parcă ales de Dumnezeu pentru credință, mântuire și purificare.

 

 

You cannot copy content of this page