Accesul cu câinii în spațiul urban se face doar dacă patrupedul poartă lesă

 

Conducerea Primăriei Tecuci informează deținătorii de câini că accesul în aglomerări urbane (parcuri, locuri de joacă, împrejurul blocurilor ș.a.m.d.) a câinilor (mai ales cei cu talie înaltă) se face însoțit de proprietar și numai dacă patrupedul este legat cu lesă ori alte mijloace pentru limitarea mişcării.

În anunțul postat de Primărie se specifică: „Extras din Ordinul nr. 31 din 31 martie 2008 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 205/2004

Articolul 6

 (8) Pentru evitarea riscurilor unor accidente, a montelor necontrolate şi a transmiterii bolilor, câinii care nu sunt legaţi sau care nu au mişcările limitate nu vor fi lăsaţi liberi în afara proprietăţii fără supravegherea deţinătorului.

Articolul 9. Este strict interzisă instigarea unui animal împotriva altuia, fie şi numai simulat, pentru dezvoltarea agresivităţii sau pentru orice alt scop.

Articolul 10. Cu excepţia câinilor utilitari, este strict interzisă dresarea unui animal pentru a ataca omul, un alt animal sălbatic sau domestic.

În caz de nerespectare a textelor de mai sus,  Poliția locală va aplica sancțiuni contravenționale ce sunt prevăzute la art. 6 lit. 2 din Legea nr. 155/2010”.