Stadionul Municipal – Intenţii şi propuneri privind proiectul de reabilitare

 

Pe locul fostului stadion tecucean va fi construită o Bază sportivă de Tip 1. Contractul a fost atribuit de Compania Naţională de Investiții (CNI) în data de 10 martie 2021 şi are o valoare de 4.942.358 lei. Pentru construirea Bazei sportive la Tecuci, CNI a alocat 5.616.403,81 lei.

 Suprafața de teren pentru construirea unei Baze sportive de Tip 1 este de aproximativ 13.202 mp. Baza are următoarele dotări: teren sportiv fotbal dimensiuni omologate UEFA și FRF cu dimensiuni 105m x 68m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori; teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20m x 40m; clădire vestiare și administrativă; parcare autovehicule și autocar.

„Astăzi am avut o discuţie cu firma câştigătoare a acestui proiect. Autorizaţia de construire este emisă, în schimb după obţinerea autorizaţiei trebuie plătite nişte taxe către Inspectoratul de stat în construcţii. A fost o mică divergenţă între cine achită aceste taxe, noi ca Primărie sau Compania Naţională de Investiţii. S-a ajuns la concluzia că CNI sunt cei care trebuie să plătească această taxă. Eu cred că lunea viitoare se va da ordinul de începere şi în cel mai scurt timp vor începe trasările şi lucrul la stadion. Sunt convins că la începutul lunii septembrie se vor apuca de acest obiectiv”, a declarat joi, 26 august, primarul Lucian Costin.

 Răspunsul edilului a venit după ce un consilier local şi-a exprimat îngrijorarea că lucrările la stadion stagnează. Se pare că stagnarea lucrărilor a fost de bun augur fiindcă un consilier judeţean a solicitat câteva ajustări ale proiectului aflat în derulare.

„Vechiul stadion, ca şi suprafaţă are 27.000 mp. CNI-ul a solicitat 13.700 pentru realizarea acestei baze sportive Tip I. Ce se întâmplă cu ceilalţi 13.300 mp?”, a fost nedumerirea consilierului judeţean Valeriu Mănăilă.

Acesta a venit cu propunerea ca pe terenul care rămâne să fie realizat un teren cu iarbă naturală şi spaţiu pentru aruncări, pe lângă pista de atletism care se află inclusă în plan.

„V-aş invita să veniţi la Primărie, să ne uităm împreună pe proiect, să vedem exact posibilităţile privind ceea ce spuneţi. Cel mai bine este să ne uităm împreună pe proiectul aprobat de noi ca Primărie şi depus spre aprobare de compania care a câştigat, să vedem dacă mai putem şi cum putem modifica spaţiul astfel încât să câştigăm teren foarte important pentru copii. Din discuţiile pe care le-am avut chiar astăzi cu reprezentantul constructorului, mi-a spus că săptămâna viitoare doresc să traseze primele obiective, unde vor fi vestiarele, unde vor poziţiona terenul de sport. Noi, dacă putem să mai facem o modificare o putem face înainte de a se apuca efectiv de construit. Cel mai corect este să veniţi împreună cu colegii de la Şcoala Sportivă, ne uităm împreună peste proiect şi vedem ce putem să îmbunătăţim faţă de ce este la momentul acesta”, a precizat edilul.

 Primarul Lucian Costin a mai menţionat faptul că singurul lucru pe care l-a solicitat proiectantului, în momentul premergător depunerii proiectului pentru autorizare, a fost acela de a muta terenul cât mai în Nord. În partea de Sud se intenţionează reabilitarea străduţei care există. Aceasta va avea sens unic şi va fluidiza traficul din zona cartierului Poştă către farmacia din strada 1 Decembrie 1918. 

  

One thought on “Stadionul Municipal – Intenţii şi propuneri privind proiectul de reabilitare

  1. Nu cunosc proiectul.As veni cu propunerea, ca straduta ce da acum in stadion, sa fie prelungita si sa faca legatura intre 1 Dec.1918 si Ecaterina Teodoroiu cu sens unic dinspre Ec.Teodoroiu.

Comments are closed.