Regal de folclor și dansuri la Festivalul „Cântă de răsună lunca” – FOTO

 

În Parcul „Regina Elisabeta” va răsuna muzica și în această seară

 Festivalul Național de folclor „Cântă de răsună lunca” se desfășoară în zilele de 10 – 11 septembrie la Tecuci, la scena din Parcul „Regina Elisabeta”, cu începere de la ora 17. Primăria și Casa de cultură Tecuci în colaborare cu Centrul cultural „Dunărea de Jos” din Galați au făcut tot posibilul ca anul acesta să nu mai fie omis acest festival cu renume, ajungând acum la cea de a XXX-a ediție.

În prima seară de spectacol au urcat pe scenă managerul Casei de cultură tecucene, Gabriel Călugăru pentru a ura Bun venit concurenților participanți și spectatorilor, actorul Paul Buță – prezentator  al Festivalului, apoi au încântat cu prezența scenică atât dansatori cât și interpreți ai folclorului.

Au încântat publicul cu vocea și dansurile populare: Ansamblul folcloric „Doina Covurluiului” a Centrului cultural „Dunărea de Jos” din Galați, Ansamblul folcloric „Mușeteanca” din Însurăței Brăila, Grupul folcloric „Movilenii” din comuna Movileni, Ansamblul „Hora Măxinenilor” din Măxineni Galați, Grupul folcloric „Doinița Siretului” din Tecuci, talentata interpretă Mioara Velicu.

 În această seară, de la ora 17 sunt așteptați să urce, pe scena Parcului, Grupul folcloric „Altița” din Tecuci, Ansamblul „Doina Costeștilor” din Botoșani, Ansamblul folcloric „Floricica de pe Prut” din Vetrișoara Vaslui, Ansamblul folcloric „Cununița Satului” din Liești, Ansamblul folcloric „Grâul Osmânean” din jud. Brăila, Ansamblul „Rapsodia Vultureană” din Vulturu de Vrancea.

În recital vor fi interpreții: Ștefania Rareș, Nicu Mâță, Geta Rotaru, Silviu Covaci, Cosmin Dragomir.

Nu ratați o seară de folclor autentic care se desfășoară la Tecuci!