Muzică populară şi voie bună la Festivalul „Cântă de răsună lunca” – FOTO

 

Cea de a doua seară a Festivalului Naţional „Cântă de răsună lunca” a avut loc sâmbătă, 11 septembrie, în Parcul „Regina Elisabeta” din Tecuci. După ce s-au strâns în hore în faţa Casei de cultură, rând pe rând, încolonaţi, reprezentanţii ansamblurilor şi grupurilor folclorice au străbătut Bulevardul Victoriei pentru a pătrunde în Parc.

Spectatorii, în număr mult mai mare faţă de  seara precedentă, şi-au ocupat locurile pe scaunele din faţa scenei, băncile de pe alei  ori au privit din diferite colţuri ale parcului spectacolul oferit.

Aseară au evoluat pe scenă, demonstrând talentul care i-a făcut renumiţi: Ansamblul folcloric Altiţa din Tecuci, Ansamblul folcloric Doina Costeştilor din Răchiţi, jud. Bacău, Ansamblul Moştenitorii din Fruntişeşti de Vaslui, Ansamblul folcloric Cununiţa Satului din Lieşti, Ansamblul folcloric Floricica de pe Prut din Vetrişoara, jud. Vrancea, Ansamblul Rapsodia Vultureană din Vulturu de Vrancea.

 Au susţinut recitaluri tecucencele Geta Rotaru şi Daniela Rusu, Cosmin Dragomir, Nicu Mâţu, Ştefania Rareş şi Silviu Covaci, pe cântecele acestora dansându-se hore de reprezentanţii dansului, folclorului şi publicului.

Toţi soliştii şi trupele de dansatori au primit Diplome de merit din partea Casei de cultură Tecuci.

A fost o seară frumoasă de interpretare, dans, costumaţii populare diferite, multe aplauze, Parcul răsunând de folclor vreme de cinci ore.