Coronavirus: Tecuciul a depăşit incidenţa de 3 la mie. Condiții pentru desfășurarea evenimentelor

 

Conform DSP Galaţi, numărul cazurilor de Covid-19 în Municipiul Tecuci a ajuns la 145. Incidenţa raportată la o mie de locuitori era miercuri, 22 septembrie 2021, de 3,03 iar Tecuciul a intrat în scenariul roşu.

Creșterea ratei de incidență cumulate la 14 zile la peste 3/1.000 de locuitori atrage o serie de restricții în ceea ce privește derularea evenimentelor și acțiunilor culturale.

Singurele care nu suferă restricții suplimentare și se derulează ca și până acum sunt activitățile instituțiilor muzeale, bibliotecilor, librăriilor.

Situația se modifică în cazul evenimentelor organizate în spații închise, unde desfășurarea activităților instituțiilor de spectacole sau concerte poate avea loc cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.

De asemenea, organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la patru persoane.

Schimbări suportă și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale care sunt permise cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție.

În toate situațiile participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății.

În localitățile unde rata incidenței cumulate depășește 6/1.000 de locuitori, activitățile cu publicul sunt interzise.