Trei proiecte de infrastructură feroviară în desfășurare pe teritoriul județului Galați

 

Electrificarea unui sector de cale ferată, modernizarea a 20 de treceri la nivel cu calea ferată, a 14 poduri și a patru podețe reprezintă principalele obiective de mare infrastructură feroviară aflate deja în derulare pe raza județului Galați.

În primul caz este vorba de electrificarea liniei Doaga – Tecuci – Barboși, obiectiv aprobat inițial printr-un decret al Consiliului de Stat din 1988. În 1996 au fost finalizate lucrările pe ruta Doaga – Tecuci (12 km), fără finalizarea lucrărilor la echipamentele de electroalimentare a liniei de contact. În perioada 2001 – 2003 s-au reproiectat soluțiile tehnice de execuție la majoritatea obiectivelor neterminate. Valoarea obiectivului a fost evaluată la 99,4 milioane dolari, la nivelul lui 2002.

Conform Ministerului Transporturilor, s-a ajuns ca, în prezent, să mai fie de executat din acest obiectiv lucrări în valoare de 5 milioane de lei, fără TVA, cu termen de finalizare 2023.

În prezent, pe raza Regionalei CF Galați se preconizează modernizarea a 20 de treceri la nivel cu calea ferată, acestea urmând a fi stabilite conform priorităților propuse de proiectant. Contractul de proiectare este deja în derulare, are drept termen de finalizare luna decembrie a acestui an iar costul contractului este de 1,4 milioane de lei, fără TVA.

Mai este vizată reabilitarea a 14 poduri și 4 podețe. Valoarea contractului, aferent elaborării studiului de fezabilitate, este de 1,8 milioane de lei fără TVA, cu termen estimat de finalizare aprilie 2022.

 

Deputat PNL Galați,

Onuț Valeriu Atanasiu

 

error: Content is protected !!