Doi bărbaţi au ajuns în spatele gratiilor. Unul din Munteni, celălalt din Tecuci

 

Marţi, 12 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Galați au reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Munteni. Acesta este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Măsura reținerii a fost dispusă de polițiști după ce, în data de 9 octombrie a.c., bărbatul a condus autoturismul, pe DE 581, în afara localității Munteni. La acea dată a pierdut controlul direcției şi a intrat într-un copac aflat pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto.

La testarea alcoolscop, acesta a prezentat valoarea de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Testele de laborator au relevat că bărbatul avea în sânge o îmbibație alcoolică de 2,85 g/l alcool pur în sânge.

În cursul acestei zile, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Tot marţi, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Tecuci au depistat un bărbat în vârstă de 49 de ani, din municipiul Tecuci.

Pe numele acestuia Judecătoria Tecuci emisese mandat de executare a unei pedepse privative de libertate. Era condamnat la 1 an și 5 luni închisoare, pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul de maximă Siguranță Galați, în vederea executării pedepsei.