CUP se confruntă cu deficit de personal. Se solicită creşterea salariului pentru o anumită categorie de personal

 

La nivel mondial există o criză a forţei de muncă, iar sectoare care până mai ieri erau înfloritoare acum stagnează sau au intrat în regres. Potrivit specialiştilor, cauzele sunt multiple, dar au fost accelerate de pandemie. Municipiul Tecuci nu a fost ocolit de acest neajuns, iar societăţile locale sunt nevoite să ia măsuri.

În data de 29 septembrie 2021, Compania de Utilităţi Publice a trimis Primăriei Tecuci un Memoriu justificativ prin care aduce la cunoştinţă faptul că se confruntă cu un deficit de personal. Compania are nevoie de cinci conducători autospecială.

Drept urmare, CUP Tecuci solicită creşterea cu 9 % a salariului minim şi cu 20,3 % a salariului maxim pe care poate fi încadrat un conducător autospecială. În acest sens a fost iniţiat un proiect de hotărâre care se află în atenţia consilierilor locali pentru şedinţa care se va desfăşura joi. Conform proiectului, salariul ar urma să crească de la un minim de 2.440 la 2.660 lei şi un maxim de la 2.660 la 3.200 lei.

„În anul 2021, aceste posturi au fost scoase de mai multe ori la concurs, dar nu au fost ocupate datorită faptului că salariul de încadrare este foarte mic (2.660 lei la care se adaugă sporul de vechime şi tichetele de masă)”, se arată în Raportul de specialitate care însoţeşte proiectul.

Cu această ocazie aflăm şi că pentru unul dintre cele cinci posturi de conducător autospecială concursul se află în desfăşurare. Data şi locul afişării anunţului pentru concurs rămân un mister. În ciuda unei pagini moderne, bine pusă la punct, care suntem siguri că face toţi banii, nu am reuşit să descoperim o secţiune destinată concursurilor de angajare pe site-ul CUP Tecuci.