Distincții militare onorifice conferite la Tecuci – FOTO

 

Astăzi, 1 Decembrie 2021,  Ministerul Apărării Naționale – Statul major al Forțelor Aeriene a folosit prilejul Zilei Naționale a Românei pentru a răsplăti meritele unor oameni demni și inimoși.

Acțiunea de premiere a avut loc la Asociația Română pentru Propagandă și Istoria Aeronauticii filiala Tecuci. În fapt, președintele acestei Asociații, comandor în rezervă Gheorghe Dorel Chiș, a făcut demersurile necesare, în urmă cu ceva timp, la Statul major al Forțelor Aeriene pentru a se obține Ordinul de atestat ca să se poată premia bravii oameni de lângă noi.

Astfel, astăzi, la orele amiezii, la Muzeul Aviației a sosit comandorul de la București, ofițer de aviație Cristian Manolache să înmâneze  Embleme de Merit și de Onoare a Forțelor Aeriene.

Cătălin Pavel, cunoscutul om de afaceri tecucean care face nenumărate fapte de caritate pentru municipiul nostru a fost distins cu Emblema de Merit „Partener pentru Apărare” clasa a III-a.

Aceeași Emblemă a primit și comandorul rz. Gheorghe Dorel Chiș.

Valentin Florea, din comuna Matca, a fost răsplătit cu Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene.

Comandor Cristian Manolache a înmânat Emblemele și a felicitat oamenii de ispravă transmițând și urările conducerii Statului Major al Forțelor Aeriene, ale generalului maior Viorel Pană, precum și ale dumnealui pentru distinșii premiați din zona Moldovei.

Felicitări atât instituției care a oferit distincţiile cât și celor premiați care merită din plin aceste distincții!