Mare grijă pe cine găzduiţi

 

Luni, chiar în ziua de Sf. Nicolae, un bărbat s-a dus la culcare convins fiind că a făcut o faptă bună, găzduindu-l peste noapte pe vărul soţiei sale. Avea să regrete gestul său, dealtfel lăudabil, chiar în dimineaţa zilei următoare, marţi, 7 decembrie.

Plin de remuşcări, în jurul orei 8.30, bărbatul a sesizat polițiștii Postului de Poliție Smârdan. În cursul acelei dimineți, vărul soției, drept mulţumire că l-a găzduit, i-a sustras autoturismul parcat în fața casei.

Polițiștii au reperat autoturismul pe raza comunei Slobozia Conachi, circulând pe DJ 251, dinspre comuna Cuza Vodă și l-au oprit în trafic. La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 25 de ani.

Polițiștii au fost surprinşi să constatate că bărbatul nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. Mirarea a fost şi mai mare atunci când au realizat că acesta figurează ca urmărit național. Pe numele său exista un mandat de executare a pedepsei, fiind condamnat la 1 an și 4 luni închisoare pentru conducere fără permis.

Aventura s-a încheiat cu un dosar penal. Bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducere fără permis.