Judeţul Galaţi: 308 sancțiuni în cuantum de 150.000 lei şi 50 permise reținute într-o acţiune a Poliţiei Rutiere

 

În perioada 6 – 12 decembrie 2021, efectivele de poliție rutieră și ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, au acționat pe drumurile naționale și județene pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul conducătorilor de autoturisme. S-a urmărit în special prevenirea și combaterea conducerii autoturismelor de persoane aflate sub influența alcoolului, sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acţiunii au fost constatate 308 contravenţii, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale, în valoare de 150.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 republicată, privind abateri de la circulaţia pe drumuri publice.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 50 de permise de conducere. Dintre acestea, 24 au fost reţinute pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, iar 26 pentru alte abateri la regimul rutier. Au fost retrase 21 certificate de înmatriculare.

În cadrul acţiunii au fost constatate 15 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 11 de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Polițiștii vor continua acțiunile de acest gen şi în perioada următoare, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 

You cannot copy content of this page