Secția Medicală a Spitalului tecucean a primit un elevator electric

 

O persoană din Galați, Mărioara Iftimie, a achiziționat pentru soț un elevator electric pentru persoane imobilizate. Din păcate, nu a mai apucat să îl folosească deoarece persoana în cauză a decedat. Drept urmare, dumneaei a considerat că acest dispozitiv trebuie donat, încredințându-l Asociației Balinte Ionela din Tecuci.

După o discuție cu asistent șef Lia Ursulică, în care i s-a spus că secția Medicală are nevoie de acest dispozitiv, Ionela Balinte  l-a transportat și înmânat cadrelor medicale.

 Elevatorul electric pentru pacienți este un  dispozitiv medical, acționat  de către un asistent pentru ridicarea / coborârea unui pacient cu dizabilități locomotorii. Dacă elevatorul de persoane este utilizat pentru ridicarea / așezarea pe pat a unui pacient cu mobilitate redusă este necesar ca partea inferioară a elevatorului (partea cu roți) să intre sub pat. Distanța dintre rama patului și pardoseală este minim 15 cm, iar greutatea suportată de acest dispozitiv este de 150 kg.

Deplasarea sus / jos a pacientului se face prin intermediul unui motor electric  alimentat de la un acumulator interior. Dispozitivul  are un buton pentru oprire în cazuri de urgență.

Un gest frumos realizat de Mărioara Iftimie şi Ionela Balinte, ușurând munca cadrelor medicale care au de schimbat ori să deplaseze pe unii pacienți.

 

You cannot copy content of this page