La volan sub influența drogurilor și fără permis

 

Joi, 27 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești au oprit în trafic, în comuna Independența, un autoturism care se deplasa pe DN 25, având o traiectorie sinuoasă.

În momentul opririi, polițiștii au observat că în autoturism se aflau o femeie și un bărbat. Acesta din urmă a trecut de pe scaunul șoferului, pe bancheta din spate, pretinzând că mașina ar fi fost condusă de femeie, fapt negat de aceasta. Bărbatul, în vârstă de 28 ani, a prezentat polițiștilor o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, fără valabilitate.

Întrucât în autoturism se simțea un miros înțepător, polițiștii au controlat interiorul acestuia, în cotieră fiind găsite un flacon de plastic cu o substanță vegetală și un grinder. De asemenea, pe podeaua autoturismului, în spatele banchetei șoferului, a fost găsită o țigară confecționată artizanal.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanța THC5 (Cannabis). Acesta a fost condus la spital în scopul prelevării de mostre biologice.

A fost întocmit dosar penal. Se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și conducere fără permis.