Concurs indecis la Poliția locală. Asistența Socială, enclavă administrativă

 

Tecuci, 8 februarie 2022. Un vânt puternic bântuia urbea la primele ore ale dimineții, de la un capăt la celălalt și retur.

Recentul concurs desfășurat de Poliția Locală Tecuci pentru funcția de șef serviciu s-a încheiat indecis. Mult mai decis este singurul candidat înscris, care este de părere că primarul e de vină. Cum edilul a fost ales de tecuceni și aceștia au partea lor de vină fiindcă unicul candidat înscris nu îndeplinea criteriile de angajare.

Direcția de Asistență Socială a încheiat un contract de telefonie cu o societate din domeniu. Aceasta cu toate că edilul tecucean a dispus sistarea tuturor contractelor pentru telefonie mobilă de voce și folosirea telefoanelor personale în acest scop. Se pare că Asistența Socială e un fel de administrație în administrație, o enclavă administrativă în care regulile din celelalte instituții tecucene nu se aplică.

La polul opus regăsim Serviciul Totul Verde din Primăria Tecuci. Într-un mod inedit, Serviciul ne asigură că se află pe baricade în lupta pentru un oraș verde și mai curat: „Luat-am parcul devastat, fatal,/ Mâncat de cancer și ftizie./ L-am reparat, ceva banal,/ Sperăm să și rămâie…”.

Administrația locală are nădejde că în acest an va aduce soarele și pe strada noastră. În cele din urmă, asfaltările vor demara cu ajutorul factorilor de decizie care se lasă convinși mai greu de faptul că avem nevoie de condiții decente la noi, aici, acasă.