Simulator auto la Liceul Caragiani sponsorizat de Diaplant Tecuci

 

Reamintim faptul că în perioada iunie 2021 – iunie 2023 se derulează proiectul „Viitorul meu depinde și de voi” în urma unui acord de parteneriat între Asociația „Balinte Ionela” și Liceul Tehnologic „Elena Caragiani” din Tecuci. Scopul acestui proiect este de a dezvolta procesul didactic și de a crește nivelul educațional al elevilor din unitatea de învățământ. Elevii vor avea oportunitatea de a desfășura cu prioritate orele de instruire practică în regim propriu, cu personalul didactic al liceului. În prezent sunt 812 elevi înscriși în 34 de clase, dintre acestea fiind 16 clase care au profiluri de practică în ateliere pentru meseriile alese.

 După alte donații de instrumente și aparaturi pentru efectuarea practicii de către elevii Liceului tehnologic Caragiani, Asociația Balinte Ionela a donat astăzi, 10 februarie, un Simulator auto produs de SC NOVA IRA VAS SRL Bacău. Prețul acestui simulator auto este de 23.000 lei, bani proveniți din sponsorizarea făcută de DIAPLANT INTERAGRO SRL Tecuci, firmă administrată de Georgică Bîrhală, pentru acest scop nobil.

Simulatorul a fost primit cu căldură și interes din partea conducerii Liceului și a celor trei profesori instructori care vor fi îndrumători ai clasei cu profil mecanică auto și a celei de tinichigiu auto, învățământ profesional cu durată de trei ani.

 Aflăm de la directorul Liceului, Lăcrămioara Botez, că această conducere auto este obligatorie pentru clasele cu profil amintite, că au și un autoturism pentru conducere – existând un contract de parteneriat cu Școala de șoferi Scatec, iar elevii vor face 54 de ore/an școlar/ de elev această conducere.

Simulatorul auto a fost predat cu soft, legislație rutieră și calculator cu monitor, fiind de mare folos elevilor practicanți.

Au fost aduse mulțumiri atât Asociației Balinte Ionela pentru implicare cât și administratorului DIAPLANT INTERAGRO Tecuci pentru gestul făcut, având în vedere că în municipiul nostru nu mai există astfel de aparatură.