Tecuci. Un Spital cu doi manageri

 

Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci se află la acest sfârșit de săptămână într-o febră a transformărilor după ce managementul Spitalului a fost preluat de către Consiliul Județean Galați. Din păcate, aceste transformări se referă doar la conducerea așezământului sanitar, iar pentru îmbunătățirile promise mai avem de așteptat.

Comitetul Director al Spitalului Municipal a fost schimbat. Ec. Mihaela Sima a fost notificată că este noul manager interimar al spitalului, iar dr. pediatru Liliana Neculiseanu este noul Director medical, în locul dr. Claudiu Zară.

 Dr. Constantin Dinu, manager al spitalului în ultimele 15 luni, a fost înlocuit, chiar dacă postul a fost ocupat prin concurs și ar fi trebuit să ocupe acest post încă trei ani. Mai mult, nu a fost emisă o decizie de demitere din funcție a dr. Dinu, în schimb a fost emisă o decizie de numire a noului manager Sima.

Despre realizările dr. Constantin Dinu în timpul mandatului său am scris în nenumărate rânduri, iar un Bilanț de activitate după 15 luni poate fi accesat în galeria de mai jos.

„Din păcate nu există o procedură legală de încetare a contractului de management sau, altfel spus, nu am fost evaluat, demis și nici măcar înștiințat. În prezent deci, spitalul are doi manageri: unul cu contract pe patru ani, post ocupat prin concurs și unul interimar pe o perioadă de trei luni prin numire”, declară dr. Dinu.

Prin urmare, în acest moment Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci are doi manageri: unul numit legal, prin concurs, celălalt numit abuziv de către CJ Galați. Acest lucru face ca actele semnate de către noul manager să fie lovite de nulitate.