Pianiștii tecuceni premiați la concursul din Sibiu

 

Sâmbătă, 19 martie, la Sibiu s-a desfășurat Concursului Național „Prietenii  Muzicii  / Pro Piano – România”, dedicată copiilor cu vârsta între 5 şi 19 ani, manifestarea fiind divizată în trei secţiuni.  

Astfel, Secţiunea A a fost destinată tinerilor care studiază pianul ca instrument principal, în școli și licee de muzică, Secţiunea B – tineri care studiază pianul ca instrument opțional (în şcoli şi licee de muzică), în Palatele Copiilor, Cluburi sau în sistem particular, iar Secțiunea C sa adresat ansamblurilor la patru mâini pe un pian. Președintele juriului a fost prof. Stela Avesalon – București. Membri ai juriului au fost: prof. ENiko Orth – Sibiu, prof. dr. Monica Noveanu – Cluj-Napoca, prof. Emese Kalman – Sibiu, prof. Sanda Mihaela Vulcu – Sibiu. 

Elevi din cadrul grupelor de pian ale Clubului Copiilor Tecuci, filială a Palatului Copiilor Galați, pregătiți de profesor Alexandra Manolache, au participat la Concursul Național de interpretare de la Sibiu, unde au obținut următoarele rezultate: 

Mirona Daria -Locul I și Premiu special pentru tehnică 

Stan Cristian Gabriel – Locul I 

Pohrib Karla Miriam – Locul I 

Condrache Rareș – Locul II 

Filimon Ronan Andrei – Locul II 

„Mulțumesc pentru implicare și dăruire tuturor părinților și elevilor. Le sunt recunoscătoare pentru întreaga lor activitate care presupune multă muncă, multe ore de studiu și renunțări la unele dintre bucuriile copilăriei. Îi felicit pe toți pentru că nu au abandonat pe parcurs ultimilor doi ani din perioada pandemiei, chiar dacă nu le-a fost ușor, sperând că întreaga experiență trăită va deveni poveste. Cu toții am trecut prin stări emoționale deosebite, fiind nevoiți să ne adaptăm la această nouă realitate, iar copiii nu ar fi reușit să depășească toate aceste provocări fără susținerea necondiționată, atât de importantă, venită din partea părinților”, a declarat prof. Alexandra Manolache la sfârșitul concursului. 

Felicitări atât premianților cât și profesorului îndrumător!