Tecucenii care au votat pentru asfaltări primesc la schimb spectacole

 

Printr-un comunicat demn de intenții mai onorabile, un grup de consilieri locali ne anunță că anotimpul nu este propice pentru accesarea de fonduri destinate asfaltărilor din Municipiul Tecuci. Cei 11 consilieri, care aparțin formațiunilor politice PSD și UIPT, încearcă să-i convingă pe tecuceni de faptul că în aceste vremuri tulburi asfaltările pe 30 de străzi din Tecuci este ultimul lucru la care trebuie să se gândească.

La ultima ședință a Consiliului local Tecuci, consilierii locali respectivi au votat o serie de amendamente, iar prin unul dintre acestea banii destinați asfaltărilor au fost deturnați. Sume deturnate de la bugetul inițial au mai primit Piețe Prest Tec SRL și CUP Tecuci, cu votul consilierilor locali PSD și UIPT. Firesc, ne-am întrebat ce mari investiții dorește să facă Piețe Prest Tec SRL Tecuci astfel încât bugetul Municipiului Tecuci să fie spoliat la drumul mare.

Pe surse aflăm că Piețe Prest Tec SRL Tecuci intenționează să folosească banii pentru spectacole. Mai precis, în perioada 24 – 26 aprilie 2022, care coincide cu Paștele ortodox, conducerea societății Piețe Prest Tec intenționează să sponsorizeze o serie de spectacole în Obor. Drept urmare, conducerea a demarat o serie de discuții cu o firmă organizatoare din județul Vaslui.

Reamintim cititorilor faptul că societatea Piețe Prest Tec SRL are în continuare o datorie, ale cărei plăți sunt eșalonate până în luna martie 2023. Conform graficului de eşalonare privind Contractul de delegare a gestiunii, în luna august 2021 au fost plătiți 260.000 lei reprezentând penalităţi redevenţă din perioada 2015 – 2018 către UAT Tecuci. Aceeași sumă trebuie plătită și în luna august din acest an.

Câți bani intenționează să aloce Piețe Prest Tec SRL acestor manifestări și de ce tocmai în Obor, nu vă putem spune. Suntem însă siguri de faptul că tecucenii vor aprecia mai mult aceste spectacole decât asfaltările propriilor străzi.