Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară

 

CFR Călători informează că începând cu data de 27 martie 2022, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora oficială de vară, ora 3 devenind ora 4. 

Trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, circulaţia se va efectua conform orarului prevăzut în mersul trenurilor. 

Trenurile operate de CFR Călători vor circula după ora actuală (de iarnă) până în noaptea de 26/27 martie a.c. la ora 3, care va deveni ora 4. După ora 4, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară. 

Trenurile operate de CFR Călători aflate în circulație după ora 3, care devine ora 4, își vor continua mersul până la stația de destinație, iar în cazul în care orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 4- 5, trenurile vor pleca în ordinea rangului. 

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea la ora de vară se face în aceeaşi zi de duminică, 27 martie 2022, între staţiile de frontieră cu țările vecine, trenurile vor circula după graficele din mersul de tren în vigoare. 

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la: 

– 0219521 – INFO CFR (trafic intern), 

– numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Informații Telefonice – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/ 

– în aplicația Trenul Meu (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obțineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire, 

– pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor, 

– pe site-ul – www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern, 

– la personalul nostru din staţii. 

  

Director 

Lucian Mihai Gigel Jacota