Se pregătesc majorări de tarife la Piață și CUP

 

Consilierii locali care au blocat bugetul Municipiului Tecuci cu amendamente duse dincolo de litera legii au o ofertă de nerefuzat. Venind mai aproape de tecuceni, în spiritul și în interesul acestora, PSD și UIPT propun tarife cu 10% mai mari la Piețe Prest TEC, precum și tarife crescute la CUP. Dat fiindcă la Compania de Utilități Publice nu este specificat cu cât vor crește tarifele, putem presupune că această creștere va fi tot în jur de 10%.

Tecucenii aproape că nu mai au niciun cuvânt de spus, iar creșterea este ca și cum ar fi aprobată. Opt consilieri locali de la PSD și UIPT au inițiat proceduri care vor da peste cap economiile tuturor contribuabililor din Municipiul Tecuci.

Creșterea se va regăsi în creșterea tarifelor privind spațiile de închiriere din piețele tecucene și nu numai. Cum Piețe Prest TEC SRL administrează și Cimitirul Eternitatea, creșteri cu 10% se vor regăsi și în tarifele practicate în cimitir. Dacă societatea CUP Tecuci, cu acordul consilierilor locali PSD și UIPT, va reuși să crească cu 10% tarifele fiecărui serviciu pe care îl practică, această creștere se va regăsi în taxa de salubrizare, care, inevitabil, va crește.

De asemenea, CUP pune la bătaie 31 de posturi vacante, din care 20 în cadrul Serviciului Transport Public Local, restul fiind pentru completarea noii scheme de personal. Alte 15 funcții vacante sunt disponibile la Piețe Prest TEC SRL, conform noii organigrame inițiată de opt consilieri ai opoziției. La Piață și Cimitir sunt 125 de posturi ocupate și vacante, iar la CUP 129 de posturi ocupate și vacante.

Cei opt consilieri locali care au inițat creșteri de tarife precum și completări în schemele de personal ale societăților Piețe Prest TEC SRL și CUP Tecuci sunt: Drăgan Oliwer Claudiu – PSD, Cîmpanu Tudor – PSD, Grama Florin Iulian – UIPT, Miron Cosmin Nicolae – UIPT, Pădure Arghire Lucian – PSD, Voinea Ionuț – PSD, Ursulică Constantin – PSD, Paraschiv Mirela-Magda – UIPT.