Tecuci – Un municipiu tras pe linie moartă de opoziție

 

Lucrările de modernizare demarate în Cartierul Tineretului au fost sistate. Asfaltările au fost oprite pentru că nu mai sunt bani, iar constructorul și-a strâns utilajele și a plecat. 

Acesta este ultimul blocaj dintr-un lung șir al căror artizani sunt consilierii locali PSD și UIPT. Amendamentele ilegale depuse la proiectul de buget al UAT Tecuci pe anul 2022 au condus la blocarea bugetului local. Nici o instituție a statului nu a avizat bugetul în forma votată de către consilierii amintiți, iar în acest moment Municipiul Tecuci nu are buget. 

Cartierul Tineretului

 Fără buget, Municipiul nu mai primește cotele defalcate din TVA; nu poate încheia contracte noi de reparații, investiții etc; proiectele finanțate din fonduri europene, deloc puține, sunt în pericol; instituțiile funcționează la limita de avarie, cu doar 8% din bugetul anului trecut. Astfel au fost blocate: asfaltarea a numeroase străzi; regenerarea zonelor interblocuri; modernizarea locurilor de joacă; depunerea de proiecte cu finanțare europeană și guvernamentală; modernizarea infrastructurii școlare. 

Tecucenii îndeamnă la conciliere, însă aceasta poate fi făcută doar în termeni legali. Calea aleasă de opoziție a dat naștere unui blocaj financiar, iar în acest moment consilierii locali PSD și UIPT au alte preocupări, altele decât binele locuitorilor Municipiului Tecuci.  

 

Cartierul Tineretului
Cartierul Tineretului