Printr-un efort comun și muncă asiduă s-a inaugurat corpul modern al Școlii „Dimitrie Sturdza” – FOTO

 

Astăzi, 6 mai, la orele amiezii, la Școala Gimnazială Dimitrie Sturdza Tecuci a avut loc inaugurarea și slujba de sfințire a corpului nou al unității de învățământ. 

Au fost prezente cadrele didactice și personalul auxiliar din cadrul Școlii, primarul Lucian Costin și viceprimarul Oliwer Drăgan, consilierul Radu Vladimir, preot  Florinel Veronel Răducan și câțiva dintre sponsorii care au ajutat la modernizarea holurilor și sălilor de clasă. 

 Încă de la intrarea în corpul de învățământ te întâmpină un ambient plăcut, pe pereții holurilor și scărilor având de admirat multe picturi cu învățăminte și reguli de urmat în viață, precum și desene diverse din povești sau din realitate, toate fiind realizate de mâinile dibace ale directorului școlii, Florentina Golea. 

Adunarea gazdelor și invitaților s-a făcut în cancelaria modernă, conducerea unității școlare primind un frumos buchet florar din partea Primăriei. 

 Pentru început a luat cuvântul directorul Florentina Golea, aducând mulțumiri celor care au contribuit la această realizare: „Meritam cele mai tari proiecte pentru că mâna întinsă de comunitate nu a fost mică, ci strânsă. Ajutorul primit de la dl. Primar, viceprimar și echipa pe care o conduc a fost în sprijinul proiectelor care au solicitat multă muncă. Nu am așteptat doar să ne cadă pară mălăiață, am pus și noi mâna la lucru și am reușit, într-un an și ceva, ca acestui corp, care nu mai arăta deloc bine, să-i dăm un aspect prietenos, să  facem o școală prietenoasă atât din punct de vedere al relațiilor școală-familie, profesori-elevi, dar și profesori-profesori. I-am dat un aspect primitor, plăcut, care arată acum ca o școală a viitorului, o școală europeană, în care avem un corp profesional de elită recunoscut prin rezultatele deosebite ale elevilor, prin manifestările cultural-artistice susținute, un corp profesional de care suntem mândri. De asemeni, mulțumesc colegilor de la auxiliar și de la nedidactic, tuturor celor care au lucrat la reamenajarea claselor, holurilor, la executarea lucrării cu parchet, lambriuri, geamuri. Vreau să mulțumesc și unor oameni cu suflet mare care investesc în educație: Primăriei Tecuci, dl. Antohe, Firma Marcoser – reprezentată aici de d-na Adelina Petrache care ne-a dotat cu tablete, o clasă cu parchet, perdele, tablă interactivă, mulțumiri dl. Pavel de la MTC, Asociației Artă și cooperare – dl. Stoicescu. 

Pentru noi este o mare realizare a școlii, dincolo de aspectul deosebit, pentru că lucrăm ca o echipă, pentru că suntem o mică comunitate – Comunitatea Școlii Dimitrie Sturdza, pentru că am reușit să facem un mediu propice educației de calitate”. 

 Primarul Lucian Costin a afirmat: „Copiii, într-adevăr, reprezintă cea mai importantă resursă a noastră, a tuturor și trebuie să ne aplecăm cu mare atenție asupra lor. Investițiile pe care Primăria le face în educație în această perioadă sunt unele din cele mai eficace, chiar dacă la școala dv. avem trei proiecte cu fonduri europene, eu estimez că putem obține încă unul pentru anveloparea corpului nou, ca să fie toată școala eficientă energetic și vom avea o surpriză pentru toate școlile din Tecuci care au mers în parteneriat cu ISJ – pentru dotarea claselor cu tablete, calculatoare și alte dispozitive electronice, probabil în această lună se va finaliza și acest proiect de dotare cu echipamente electronice”.  

 Edilul a amintit și faptul că a fost elev al acestei școli, având pentru aceasta o aplecare mai profundă, fiind locul unde a învățat tainele cărții și a declarat că vede o schimbare constructivă și în ceea ce privește colectivul instituției școlare, fiind unit. A mulțumit cadrelor pentru munca pe care o fac pentru a forma caractere, oameni. 

 

 A urmat slujba religioasă de sfințire în cancelarie, apoi sfințirea tuturor claselor și sălilor existente, iar cei prezenți au făcut un tur al școlii, urmat de tradiționalul ciocnit de ouă pentru că suntem în luna Învierii Domnului. 

Este o școală frumoasă din toate punctele de vedere și ne înclinăm în fața tuturor celor care au făcut ca locul și actul educațional să devină armonios.