Comemorarea de șase luni de la plecarea dintre noi a regretatei profesoare Marieta Filiță

 

Pe data de 14 noiembrie 2021, distinsa profesoară Marieta Filiță părăsea această lume chemată fiind de colegii și prietenii ei, profesorii Corneliu Remezescu, Alexandrina Tătaru, Iordache Diaconiță, Familia Orisivski și mulți alții.  

Îndrăgita profesoară era născută la 16 noiembrie 1936, în satul Vispești, comuna Breaza, jud. Buzău. A urmat prima dată Institutul „Maxim Gorki” după care Universitatea, devenind și profesoară de Limba română, activând la Liceul Agricol astăzi CNAE, dar și la Liceul nr. 1 de fete, azi CNSH Tecuci.  

Am avut marea bucurie de a o avea profesoară, devenindu-mi apoi o adevărată prietenă cerându-i de multe ori anumite sfaturi. Plecarea dânsei a însemnat o mare pierdere pentru cultura tecuceană. În ultimul timp, mergând acasă  la ea, îmi recita din memorie versuri minunate. Era activă și pe FB postând lucruri interesante, mai ales cu dimineți frumoase sau înserări, toate surprinse din balconul apartamentului unde locuia.  

 Acum, slujba pomenire a avut loc la Biserica Înălțarea Domnului de pe strada Gheorghe Petrașcu, oficiată de părintele Nicolae Forda. Au fost de față foști colegi, profesorii Silvia Gheorghiu, Zamfirica Jalbă, Lidia Costea, Victorița Petrea, Virgil Pavel, fiul acesteia, Dragoș Filită, dar și alte persoane.  

Dumnezeu să o aibă în pază veșnică!  

  

Iancu Aizic