Finalul campaniei „Curățăm România” – Împreună, cu mic cu mare, pentru un mediu sănătos

 

 Zeci de elevi ai claselor I-VIII din localitatea Drăgănești, jud. Galați, au participat în perioada 21 aprilie – 30 mai 2022 la o acțiune de ecologizare în zonele Rotunda și  perdelele forestiere de protecție care aparțin Ocolului Silvic Tecuci, activitate organizată cu sprijinul autorităților publice locale.                        

Participanții au vrut să arate că implicarea și dragostea față de mediul înconjurător îl pot transforma într-un loc mai curat pentru toți locuitorii comunei, adulți sau copii, tineri sau bătrâni. 

 În cadrul acțiunii s-au colectat un număr de 850 saci de sticle PET, deșeuri reciclabile care au fost depozitate în spații special amenajate cu ajutorul firmei de salubrizare din localitate.  

 Copiilor li s-au pus la dispoziție de către UAT Comuna Drăgănești întreaga logistică necesara desfășurării evenimentului: saci menajeri și mănuși. 

La final, elevii s-au bucurat de reușita activității lor, cu o acțiune specifică zilei de „1 Iunie – Ziua internațională a copilului“ – „DESENE PE ASFALT”. Tema acestora a fost protejarea mediului înconjurător – „Curățăm România“, proiect finanțat de Administrația Fondului pentru  Mediu. 

 Participanții și-au propus să transmită cu această ocazie și un mesaj către toți locuitorii comunei noastre și anume: 

„Fiecare dintre noi are puterea și obligația de a influența procesul de ecologizare!”, „Cu toții trebuie să avem un comportament responsabil și să protejăm mediul înconjurător!”. 

 

Primar, 

Liviu Condrache