Municipiul Tecuci intră în a șasea lună a anului fără Buget

 

Astăzi, cu începere de la ora 14.30, Casa de Cultură a găzduit ședința ordinară a Consiliului Local Tecuci pe luna mai. Unul dintre cele mai așteptate proiecte aflate pe ordinea de zi a fost Proiectul de hotărâre privind aprobarea Bugetului inițial centralizat de venituri și cheltuieli și a Programului de investiții publice pe grupe de investiții și surse de finanțare al UAT Municipiul Tecuci, pe anul 2022.  

Discuțiile privind bugetul au început pe marginea celor două amendamente depuse de către consilierii locali PSD și UIPT la acest proiect de hotărâre. Într-un răspuns al Direcției economice din Primăria Tecuci se precizează că cele două amendamente nu pot fi operate în Buget deoarece nu respectă Legea contabilității, Legea privind contractele economice, Legea achizițiilor publice și Legea finanțelor publice locale. 

 „Amendamentele duc la blocarea Bugetului. Așa ați făcut și data trecută, exact așa ați spus și data trecută ”Amendamentele noastre sunt legale”. De asta sunt contestate acum de Instituția Prefectului și Bugetul neavizat de către Finanțe”, a declarat edilul. „Dacă ajungem în instanță, permiteți-mi să retrag proiectul de pe ordinea de zi și să așteptăm instanța să spună prima variantă cum se pronunță. Nu-mi permit să pierd două luni de zile pe niște gogomănii… Aștept să se pronunțe instanța pe prima variantă din martie. Ce, vreți să treacă anul fără nici o investiție? Avem o grămadă de străzi la asfaltare, avem zone interblocuri prin Gheorghe Petrașcu, avem strada Transilvaniei, Tudor Pamfile, Nicorești, Plugului, Matei Basarab, care așteaptă să se apuce. Nu se poate așa ceva!”, a mai precizat primarul Lucian Costin. 

Dat fiindcă cei care au depus amendamentele ce ar fi condus din nou la blocarea bugetului au refuzat să retragă cele două amendamente, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi. În continuare Municipiul Tecuci nu are Buget alocat și se așteaptă o decizie a instanței referitoare la proiectul de buget adoptat în luna martie.   

 

You cannot copy content of this page