Serbarea zilei de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului, prin manifestări specifice – FOTO

 

Prima parte a activităților dedicate Zilei Copilului a început la ora 9,30 în Parcul „Regina Elisabeta” Tecuci. O scenă frumos amenajată de Casa de cultură, copii alături de părinți, bunici, zâmbete, voie bună și sosirea concurenților la cros. De la ora 10 s-a dat startul la Crosul Copilăriei, pe categorii de vârstă, iar o alee a Parcului a fost ocupată de cei mici pentru desene pe asfalt. Înarmați cu cretă colorată, primită de la organizatori, fiecare și-a pus imaginația în mișcare. Între timp, pe scenă au evoluat cursanți ai Casei de cultură: Firu Andreea, Magdalin Ania Ștefania, Crăciun Diana, Ursu Antonia, Zaharia Sara, Daria Tătaru, Maria Panfile, Petra Teodora, Alexandra Gavrilă, Bulancea Ana Maria, Chiforiuc Rebeca. 

Pe Bulevardul Victoriei, echipaje de la Poliție, Poliție Rutieră, Jandarmerie, Ambulanță și Pompierii au prezentat echipamentele folosite și mașinile din dotare vizitatorilor. Majoritatea copiilor erau fascinați de arme, sirene, cătușe, binoclu, interioarele mașinilor de intervenții. 

Pe scenă se dansa, dându-și concursul copiii de la „Salonul de dans” Tecuci – coregraf Mioara Popa și trupa „Mini Dolls” – coregraf Nicoleta Cucoaneș.  

 Sosirea personajelor Disney și a benzilor desenate a fost o reală bucurie pentru cei mici, prezentarea mascotelor și personajelor de basm fiind făcută de Pik și Pok. Au cântat și dansat laolaltă cu spectatorii, cei prezenți fiind destul de familiarizați cu piesele interpretate. Apoi, s-au așezat la rând pentru face-painting, pentru fotografii cu mascote, modelaj baloane. 

Au urmat cântece interpretate de Donu Greta, Poenescu Miruna, Negoiță Daria, Coroiu Ștefania, Lupu Elena, Lungeanu Maria Nectaria, Iftimie Anais, Bordei Bianca, Ghiorghiu Nikolas cu dansatorii, Bejan Ilaria, Munteanu Beatrice, Tonu Cristina, Zaharia Alexandra și Trupa „Cold Red Day”. 

Au mai dansat cursanții „Zumba” Tecuci coordonați de Alexandra Poloboc și „Funny Girls” coordonați de Nicoleta Cucoaneș. 

Echipa „Thobor” Tecuci, de la Colegiul „Calistrat Hogaș”, a prezentat vizitatorilor demonstrații de robotică, fascinându-i pe cei mici. 

Participanții la Crosul Copilăriei, sub observația și îndrumarea profesorilor Titel Irinel Coman și Mihai Mihuleac de la CSS Tecuci, au avut 16 premianți, conform tabelului atașat, primind diplome și mici atenții din partea organizatorilor.  

Prezentatorul evenimentului – Mihai Vasilache a fost pe lungimea de undă a participanților, urând „La mulți ani fericiți” tuturor copiilor, iar organizatori au fost Primăria, Consiliul local și Casa de cultură Tecuci. 

A fost o acțiune binevenită, mult așteptată, plină de veselie, dans și cântec, menită să sărbătorească inocența. Multitudinea de participanți, după doi ani de pandemie, a demonstrat că evenimentul și-a atins scopul dorit.  

La mulți ani, Copilărie!